petak , 18 septembra 2020

Knjiga solidarnosti za osnovce u Gložanu

Biblioteka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Gložanu bogatija je od danas za 1000 knjiga dobijenih u okviru programske akcije Radio Beograda „Knjiga solidarnosti“. Poklon je stigao na dan škole i školske slave i upotpuniće školskubiblioteku koja je pre donacije brojala oko 5000 naslova, kaže direktor Marija Pavlović.

“Deca vole da provode slobodno vreme u biblioteci čiji smo fond zahvaljujući resornom ministarstvu proteklih par godina značajno obogatili, tako da nam je i ovaj poklon izuzetno značajan – naglasila je ona.

Urednik ove akcije Mihajlo Šćepanović  podsetio je da je motiv postojanja „Knjige solidarnosti“ Radio Beograda sadržan u predivnom stihu Brane Crnčevića -svi mi dugujemo nekoj deci budimo potomci da bismo bili preci .

“Akcija traje punih 46 godina, zahvaljujući darodavcima i ljudima koji su posvećeni knjizi. Opremili smo niz biblioteka u selima i manjim mestima, a godišnje poklonimo na ovaj način oko 15000 knjiga – rekao je Šćepanović.

On je dodao da je ovo drugi put za 46 godina da nekoj od akcija prisustvuje i predsednik opštine, koji je danas bio gost škole povodom školske slave i dana škole.

“Skoro 30 godina sam proveo u prosveti i mislim da je sasvim logično da budem tamo gde je knjiga, pogovoto što smatram da slovo na monitoru nikada ne može da zameni slovo napisano na papiru, bez obzira na sav napredak tehnologije. Veoma je važno podsticati decu na čitanje – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

OŠ „Sveti Sava“ u Gložanuobeležila je prošle godinejubilej – 20 godina od nastanka. Danas matičnu školu u Gložanu i dva isturena odeljenja, u Stajkovcu i Batulovcu, pohađaju 262 učenika.

Takođe pročitajte

Pop pobuna umetnosti – Produžen rok za prijavu i još slobodnih mesta

Tim Pop pobune umetnosti obaveštava sve učenike srednjih škola i brucoše, na teritoriji Srbije, da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.