Klupa za dojilje i u Niškoj Banji

Majčino mleko je nezamenljivo za razvoj bebe i to je opšte poznata stvar jedino što se još uvek borimo sa tabuima, i to ne samo na našim prostorima, da li je prihvatljivo da se bebe doje u javnosti.

Odgovor ali i podrška svim mamama stigao je postavljanjem klupe u centralnom parku u Niškoj Banji koja je nazvana „Mamino mesto za dojenje“.

Porodilja Saška Bošković, koja je majka dvoje dece, kaže da su ovakva mesta potrebna u svakoj sredini jer olakšavaju život mladim mamama. I trudnica Emilija Stoiljković već ima jedno dete a do 1.juna treba da se porodi sa drugim zahvalna je svima koji su podržali ovaj projekat.

Inače, Klub mama i trudnica iz Niša uz podršku JKP „Parking servis“, Direkcije grada Niša i Gradske opštine Niška Banja postavio je klupu gde će mlade mame moći da presvuku i nahrane svoje bebe. Projekat je nazvan „Mamino mesto za dojenje“ i prema rečima Melise Osmanović, predsednice Kluba očekuje da ih bude više u Nišu.
„U pitanju je mali ali značajan poduhvat koji smo realzovali zajedničkim snagama i drago nam je što su nadležni odmah prepoznali našu ideju kao korisnom. Mame mogu da nahrane svoja čeda ali i da ih presvuku na pultu koji se nalazi odmah pored klupe, kaže Melisa.
Predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović kaže da je ovo samo mali doprinos u borbi protiv „bele kuge“ a za podsticaj rađanja.

Želimo da pokažemo da smo kao turističko mesto otvoreni i za mlađu populaciju, kaže Jovanović

Direktor „Parking servisa“ Dejan Dimitrijević veli da će uvek podržati akcije korisne za zajednicu i da su se potrudili da se klupa ambijentalno uklapa u prostor Banje.
Inače, u parku u niškoj Tvrđavi već postoji jedna klupa namenjena dojiljama.

Takođe pročitajte

Majski likovni salon u Galeriji LKC

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra u ponedeljak, 29. maja u 19 sati biće otvoren 27. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.