utorak , 29 septembra 2020

Klupa za dojilje i u Niškoj Banji

Majčino mleko je nezamenljivo za razvoj bebe i to je opšte poznata stvar jedino što se još uvek borimo sa tabuima, i to ne samo na našim prostorima, da li je prihvatljivo da se bebe doje u javnosti.

Odgovor ali i podrška svim mamama stigao je postavljanjem klupe u centralnom parku u Niškoj Banji koja je nazvana “Mamino mesto za dojenje”.

Porodilja Saška Bošković, koja je majka dvoje dece, kaže da su ovakva mesta potrebna u svakoj sredini jer olakšavaju život mladim mamama. I trudnica Emilija Stoiljković već ima jedno dete a do 1.juna treba da se porodi sa drugim zahvalna je svima koji su podržali ovaj projekat.

Inače, Klub mama i trudnica iz Niša uz podršku JKP „Parking servis“, Direkcije grada Niša i Gradske opštine Niška Banja postavio je klupu gde će mlade mame moći da presvuku i nahrane svoje bebe. Projekat je nazvan „Mamino mesto za dojenje“ i prema rečima Melise Osmanović, predsednice Kluba očekuje da ih bude više u Nišu.
“U pitanju je mali ali značajan poduhvat koji smo realzovali zajedničkim snagama i drago nam je što su nadležni odmah prepoznali našu ideju kao korisnom. Mame mogu da nahrane svoja čeda ali i da ih presvuku na pultu koji se nalazi odmah pored klupe, kaže Melisa.
Predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović kaže da je ovo samo mali doprinos u borbi protiv „bele kuge“ a za podsticaj rađanja.

Želimo da pokažemo da smo kao turističko mesto otvoreni i za mlađu populaciju, kaže Jovanović

Direktor „Parking servisa“ Dejan Dimitrijević veli da će uvek podržati akcije korisne za zajednicu i da su se potrudili da se klupa ambijentalno uklapa u prostor Banje.
Inače, u parku u niškoj Tvrđavi već postoji jedna klupa namenjena dojiljama.

Takođe pročitajte

Kako da spakujete najbolji ručak za posao

Ako više nemate ideju šta biste mogli da jedete na poslu, jer ste već probali …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.