Klub 4×4 Justinijana Prima nastavlja putevima prijateljstva – foto priča

Već desetu godinu Klub 4×4 Justinijana Prima iz Lebana svojom akcijom “Putevima prijateljstva” povezuje privrednike i ljude iz javnog života sa dijasporom a jačajući prijateljske i poslovne veze širi pozitivnu energiju naše zemlje.

Uz pomoć naše ambasade u Sofiji a posebno angažovanju ambasadora Stefana Tomaševića u Bukureštu organizovali su posetu srpskoj zajednici u Rumuniji, u opštini Svinjice gde živi 98 posto Srba koji čvaju kulturu, tradiciju i srpske običaje. Predsednik opštine Nikola Krunić pozvan je da uspostavi bližu saradnju sa opštinama Lebane, Trgovište, Bela Palanka i Mali Zvornik.

“Srdačan doček među našoj zajednicom u Rumuniji oduševio je celu delegaciju a rumunske i srpske zastave na desetak terenaca  tokom petodnevnog puta kroz Rumuniju dočekani su sa velikim simpatijama. To je samo dokaz da je tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Ruminije iskreno, kaže predsednik Kluba Goran Jović i dodaje da su rumunski grad Targovište pozvali da se bratimi sa istoimenom opštinom u Srbiji i da zajedničkim snagama nastave da jačaju privrednu i kulturnu saradnju.
“Klub 4×4 nastavlja svoju misiju u širenju dobrih ekonomskih i kulturnih kontakata. Veliku podršku aktivnostima kluba dala je Privredna komora Srbije, opštine Lebane, Trgovište, Bela Palanka i Mali Zvornik, zatim motel Predejane, Grafičko preduzeće SNB iz Bošnjace i privrednici juga Srbije i ljudi iz javnog života. Klub nastavlja i sa humanitarnim aktivnostima jer nam je stalo da damo primer drugim organizacijama i opštinama koje pozivamo da nam se priključe, naveo je Jović.

Takođe pročitajte

Počinje veliko finale takmičenja „Pekarijada“ 2023.

Posle letnje pauze, nakon završetka prvih kvalifikacija, nastavlja se nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.