Klub 4×4 Justinijana Prima nastavlja putevima prijateljstva – foto priča

Već desetu godinu Klub 4×4 Justinijana Prima iz Lebana svojom akcijom „Putevima prijateljstva“ povezuje privrednike i ljude iz javnog života sa dijasporom a jačajući prijateljske i poslovne veze širi pozitivnu energiju naše zemlje.

Uz pomoć naše ambasade u Sofiji a posebno angažovanju ambasadora Stefana Tomaševića u Bukureštu organizovali su posetu srpskoj zajednici u Rumuniji, u opštini Svinjice gde živi 98 posto Srba koji čvaju kulturu, tradiciju i srpske običaje. Predsednik opštine Nikola Krunić pozvan je da uspostavi bližu saradnju sa opštinama Lebane, Trgovište, Bela Palanka i Mali Zvornik.

„Srdačan doček među našoj zajednicom u Rumuniji oduševio je celu delegaciju a rumunske i srpske zastave na desetak terenaca  tokom petodnevnog puta kroz Rumuniju dočekani su sa velikim simpatijama. To je samo dokaz da je tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Ruminije iskreno, kaže predsednik Kluba Goran Jović i dodaje da su rumunski grad Targovište pozvali da se bratimi sa istoimenom opštinom u Srbiji i da zajedničkim snagama nastave da jačaju privrednu i kulturnu saradnju.
„Klub 4×4 nastavlja svoju misiju u širenju dobrih ekonomskih i kulturnih kontakata. Veliku podršku aktivnostima kluba dala je Privredna komora Srbije, opštine Lebane, Trgovište, Bela Palanka i Mali Zvornik, zatim motel Predejane, Grafičko preduzeće SNB iz Bošnjace i privrednici juga Srbije i ljudi iz javnog života. Klub nastavlja i sa humanitarnim aktivnostima jer nam je stalo da damo primer drugim organizacijama i opštinama koje pozivamo da nam se priključe, naveo je Jović.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.