Klipovi zbog kojih ćete zavoleti fiziku i hemiju

“Na YouTube se može naučiti mnogo toga, od fizike, hemije, preko sviranja bubnjeva, pa sve do programiranja. Suština YouTuba je deljenje. Neki to koriste za deljenje znanja, neki za deljenje iskustava, neki za deljenje svojih razmišljanja, kaže profesor fizike Nemanja Stanković iz Vlasotinca, autor popularnih klipova koje pravi u naučne i pedagoške svrhe.

U učenju fizike samo malobrojni mogu uživati ali da ne mora tako biti dokaz su upravo ovi klipovi koji su zanimljivi i onima koji “ne uče za školu, već za život”. Sažeti i precizni a opet veoma zanimljivi i duhoviti pomažu da se shvate neki najosnovniji pojmovi o svemu što nas okružuje.

nemanja i stefan“Ja sam najpre koristio YouTube za slušanje predavanja iz fizike sa prestižnih univerziteta koja su dostupni potpuno besplatno. Budući da volim da učim, da fotografišem i snimam, da editujem snimke, i da prenosim znanje pa sam se tako odlučio da dam svoj mali doprinos. Počeo sam sa zanimljivostima iz sveta  jer mi je to blisko i da bih savladao početni strah i tremu, kaže Nemanja kome je prvi klip bio “Top zanimljivoti o Mesecu” a među poslednjima su činjenice o Olimpijskim igrama. Ponekad mu pomažu bivši učenici Stefan Tasić i Žarko Ivković. Žarko je bio đak generacije i osvajač mnogih nagrada na republičkim takmičenjima u osnovnoj školi a sada je upisao Gimnaziju u Nišu i sam je počeo počeo da snima za YouTube.

 “Imam dosta ideja za naredne klipove jer me interesuju razne oblasti pored fizike kao što su programiranje, neverbalna komunikacija, uspeh, motivacija, odredjene oblasti psihologije, matematika. Osim što uživam u tome, još jedan razlog zbog kog sam odlučio da snimam je to što sam se toga plašio. Tačnije, plašio sam se reakcija kolega, prijatelja i drugih ljudi, što je potpuno pogrešno. Zato sam rešio sa pokušam pa kako bude. Napravio sam plan, polako prikupio opremu i bacio se na posao, iskren je Nemanja koji predaje fiziku u osnovnoj školi “Siniša Janić” i Srednjoj tehničkoj školi. Omiljen je među svojim učenicima jer kažu da predaje fiziku na zanimljiv način tako da im više nije bauk.
https://www.youtube.com/watch?v=dlOO50Hg45c
https://www.youtube.com/watch?v=O7xv-RlezoY

Takođe pročitajte

Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!

Zdravlje, inovacija i ukus spajaju se u najnovijem gastronomskom podvigu kompanije Walter. U vremenu kada …

2 komentari

  1. Hvala najlepse na predivnom tekstu.

    Mnogo mi znaci vasa podrska.

    Neca 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.