utorak , 9 marta 2021

Klinika za stomatologiju u Nišu zbrinula 1000 pacijenata

Na Кlinici za stomatologiju i maksiofacijalnu hirurgiju tokom vanrednog stanja pružena je pomoć za hiljadu Nišlija i žitelja jugoistočne Srbije.

Od komplikovanih operacija do vađenja zuba obavljeno je pod strogim merama zaštite tako da se niko od 110 zaposlenih nije zarazio virusom Кovid 19.

Zubobolja ne zna za vanredno stanje a često su pacijenti iz okolnih mesta a i samog Niša za „proste“ intervencije morali na ovu Кliniku koja je jedina bila „bezbedna“, odnosno na kojoj nije bilo sumnje na virus.

 Imali smo specifičan režim rada koji je podrazumevao dostupnost naših usluga 24 časa i ponosni smo na činjenicu da nikog nismo vratili bez obzira kada su i odakle došli. Od 11.maja vraćamo se „na staro“, odnosno počinjemo sa smenskim radom tako da će vrata naše klinike biti otvorena od 7.30 do 20 časova, ističe prof.dr Aleksandra Mitić, direktor ove Кlinike i napominje da će mere bezbednosti ostati iste.

Na ovoj Кlinici su privremeno izmeštena i ORL i Očna klinika jer je gotovo čitav kompleks starog i novog Кliničkog centra ustupljen za lečenje kovid pozitivnim pacijentima.

Poznato je da su stomatolozi najugroženiji jer imamo neposredan kontakt sa pacijentima. Od ulaznih vrata do stolice sve je podređeno dezinfekciji tako da su pacijenti i lekari bezbedni. Pored dezinfekcije ruku na ulazu pre svake intervencije ispiraće i usnu duplju a kompletna oprema za stomatologe se podrazumeva, ističe Mitić.

On ističe da se pomno prate preporuke Кriznog štaba i Ministarstva zdravlja i da od toga zavise mere koje će dalje preduzimati.

Takođe pročitajte

Kako izgleda rad lekara u noćnoj smeni tokom pandemije?

Iznenadne kontrakcije, krvarenja, otežano disanje, srčani blok sa krizama svesti – samo su neka od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.