ponedeljak , 6 jula 2020

Kazne za prodavce lažnog meda

Firma AZA doo iz Starih Ledinaca kod Novog Sada i njen direktor Zoran Đurđevac osuđeni su za privredni prestup pravosnažnom sudskom presudom zbog stavljanja u promet bagremovog i meda od uljane repice čiji kvalitet nije ispunjavao propisane uslove.

Do ove informacije SPOS je došao tako što je uputio Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Privrednom sudu u Novom Sadu, i zatražio podatke o konkretnom slučaju. Privredni sud nam je danas dostavio presudu koju U CELOSTI možete pogledati OVDE u PDF formatu. Zacrnjeni delovi iz presude su delo Privrednog suda, SPOS dokument nije menjao.

Firma AZA i direktor Zoran Đurđevac već su platili propisane kazne.

Kao što možete videti, još jednom se potvrđuje važnost prijavljivanja svake sumnje na neispravnost meda u prometu. Kada bi bilo više prijava, bilo bi i više ovakvih presuda, samim tim manje neispravnog meda u prometu. Na žalost, naša sveopšta aktivnost po ovom pitanju nije dovoljna da bi ovakvih presuda bilo više, te pozivamo sve potrošače, ali i pčelare, da prijave svaku sumnju na kvalitet meda nadležnoj veterinarskoj inspekciji. Tačno je da do presude protekne dosta vremena, ali kao što vidite pravda uvek pobeđuje! Pobeđivala bi i više kada bi prijava bilo više, jer onda ne bi Sud mogao da kaže da neko pravno ili fizičko lice nije osuđivano do konkretnog slučaja, te da mu se zato utvrđuju olakšavajuće okolnosti koje umanjuju kaznu.

Izvor: SPOS

Takođe pročitajte

Namirnice sjajnog ukusa koje vas opuštaju

Ukoliko ste u isto vreme mnogo gladni i pod velikim stresom, dobro je da znate …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.