subota , 27 februara 2021

KAVALAEXPO prilika za privrednike sa juga Srbije

Privredna komora Leskovac je dobila je i ove godine besplatan štand na sajmu KAVALAEXPO 2019, koji se održava od 27.do 30.septembra,  gde će svoje usluge i proizvode predstaviti više od 40 privrednika iz Srbije.

Ovo je već 13 godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom sajmu. Prvi put uzeće učešće i AD SIMPO iz Vranja sa svojim prozvodima po povoljnim uslovima preko RPK Leskovac na 150 kvadrata.

“Ujedno su predvidjeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PKS i N-mreže koju finansira EU. Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvenciiniše EU. Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Kavale kao i luka za transport robe pored Kavale. Sajam će zvanično otvoriti 27.septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo preko velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica, najavljuje Goran Jović, direktor leskovačke Privredne komore.

Inače Privredna Komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne Komore Srbije za uspešnu saradnju a povodom 100 godina postojanja.Sajam će trajati od 27-30.septembra a u organizaciji PKS RPK Leskovac pored privrednika iz Srbije,očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turistučkih organizacija sa Juga Srbije.

“Ovo je prvi put da će na štandu PKS RPK Leskovac biti i predstavnici Komore Republike Srpske i Banja Luke. Takođe, prvi put učešće će uzeti i TO Lebana jer su nakon gostovanja na prošlogodišnjoj Medjunarodnoj smotri folklora u Lebanu Grci izrazili želju da posete mesto rođenja Cara Justinijana, odnosno lokalitet Caričin grad, dodaje Jović.

Takođe pročitajte

Kako se Miki Manojlović pripremao za ulogu udbaša Blagoja

“Ovih zadnjih godinu dana najviše me radovalo povrtarstvo koje sam otkrio a nisam imao pojma …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.