četvrtak , 2 decembra 2021

KAVALAEXPO prilika za privrednike sa juga Srbije

Privredna komora Leskovac je dobila je i ove godine besplatan štand na sajmu KAVALAEXPO 2019, koji se održava od 27.do 30.septembra,  gde će svoje usluge i proizvode predstaviti više od 40 privrednika iz Srbije.

Ovo je već 13 godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće na ovom prestižnom međunarodnom sajmu. Prvi put uzeće učešće i AD SIMPO iz Vranja sa svojim prozvodima po povoljnim uslovima preko RPK Leskovac na 150 kvadrata.

“Ujedno su predvidjeni i B&B razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije i to uz podršku PKS i N-mreže koju finansira EU. Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće kao i za prehrambene proizvode i opremanje i renoviranje hotela koje subvenciiniše EU. Predviđeni su i obilasci nekih proizvodnih firmi sa područja Kavale kao i luka za transport robe pored Kavale. Sajam će zvanično otvoriti 27.septembra najveći zvaničnici Makedonije i Trakije uz prisustvo preko velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica, najavljuje Goran Jović, direktor leskovačke Privredne komore.

Inače Privredna Komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne Komore Srbije za uspešnu saradnju a povodom 100 godina postojanja.Sajam će trajati od 27-30.septembra a u organizaciji PKS RPK Leskovac pored privrednika iz Srbije,očekuje se i učešće lokalnih samouprava i turistučkih organizacija sa Juga Srbije.

“Ovo je prvi put da će na štandu PKS RPK Leskovac biti i predstavnici Komore Republike Srpske i Banja Luke. Takođe, prvi put učešće će uzeti i TO Lebana jer su nakon gostovanja na prošlogodišnjoj Medjunarodnoj smotri folklora u Lebanu Grci izrazili želju da posete mesto rođenja Cara Justinijana, odnosno lokalitet Caričin grad, dodaje Jović.

Takođe pročitajte

Novi život za pacijenta iz Poljske – nova bešika od debelog creva

Tim leskovačkih lekara predvođeni poznatim srpskim urologom i zamenikom direktora Opšte bolnice Milanom Petrovićem izveli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.