Foto: Saša Đorđević

Karavan “Moja Srbija” 10.juna u Nišu

Niš je jedan od 14 gradova u Srbiji koji će 10.juna na Trgu kralja Milana posetiti promotivni karavan ,,Moja Srbija“ koji ima za cilj promociju turizma Srbije na domaćem tržištuNiš će prestaviti svoju turisitičku ponudu kao i lokalne turističke organizacije iz Bele Palanke, Svrljiga, Prolom Banja… Tokom popodneva, od 17 do 22 časova  biće organizovan program gde će niški muzičari umetnici i zabavljači imati priliku da predstave svoj grad.

Pored Beograda, Novog Sada i Niš predviđeni su i sledeći gradovi, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar i Požarevac.

Inače od 10. do 14. jun održava se Muzički festival „Constantinus“ u sala Niškog simfonijskog orkestra

Festival se održava 7.godinu za redom i predstavlja nacionalni i internacionalni forum najviših umetničkih standarda koji stimuliše muzički, kulturni i ekonomski razvoj grada i regiona. Na otvaranju ovogodišnjeg muzičkog festivala „Constantinus“predstaviće se norveški hor Con Vocale.

Već 18. i 19. jun planiraju se Dani Niške tvrđave

Besplatne razgledanja Tvrdjave u organizaciji Greeter službe, „Misterije niške tvrđave“ specijalna tura sa istoričarem Milanom Ranđelovićem,vožnja rimskim dvokolicama, potraga za znanjem – dečija radionica, besplatan koncert ili predstava na Letnjoj pozornici, izlozba „Kulturno istorijsko nasleđe juogistočne Srbije“ u organizaciji Zavoda za zastitu spomenika…)

Takođe 18.juna održava se  Druga avanturistička trka sa preprekama The MazeRewind kroz Jelašničku klisuru

Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije, obiluje prirodnim retkostima endemske flore kao i specifičnom geomorfološkom strukturom koja je pogodna za održavanje trka u prirodi. Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.