Foto: Saša Đorđević

Karavan „Moja Srbija“ 10.juna u Nišu

Niš je jedan od 14 gradova u Srbiji koji će 10.juna na Trgu kralja Milana posetiti promotivni karavan ,,Moja Srbija“ koji ima za cilj promociju turizma Srbije na domaćem tržištuNiš će prestaviti svoju turisitičku ponudu kao i lokalne turističke organizacije iz Bele Palanke, Svrljiga, Prolom Banja… Tokom popodneva, od 17 do 22 časova  biće organizovan program gde će niški muzičari umetnici i zabavljači imati priliku da predstave svoj grad.

Pored Beograda, Novog Sada i Niš predviđeni su i sledeći gradovi, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar i Požarevac.

Inače od 10. do 14. jun održava se Muzički festival „Constantinus“ u sala Niškog simfonijskog orkestra

Festival se održava 7.godinu za redom i predstavlja nacionalni i internacionalni forum najviših umetničkih standarda koji stimuliše muzički, kulturni i ekonomski razvoj grada i regiona. Na otvaranju ovogodišnjeg muzičkog festivala „Constantinus“predstaviće se norveški hor Con Vocale.

Već 18. i 19. jun planiraju se Dani Niške tvrđave

Besplatne razgledanja Tvrdjave u organizaciji Greeter službe, „Misterije niške tvrđave“ specijalna tura sa istoričarem Milanom Ranđelovićem,vožnja rimskim dvokolicama, potraga za znanjem – dečija radionica, besplatan koncert ili predstava na Letnjoj pozornici, izlozba „Kulturno istorijsko nasleđe juogistočne Srbije“ u organizaciji Zavoda za zastitu spomenika…)

Takođe 18.juna održava se  Druga avanturistička trka sa preprekama The MazeRewind kroz Jelašničku klisuru

Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije, obiluje prirodnim retkostima endemske flore kao i specifičnom geomorfološkom strukturom koja je pogodna za održavanje trka u prirodi. Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.