utorak , 7 februara 2023

Kancelarija Fondacije Tijana Jurić u Vlasotincu

Profesorka književnosti  i istaknuti humanista Jelena Đokić vodiće kancelariju Fondacije Tijana Jurić za ceo jug Srbije sa sedištem u Vlasotincu.

Posle Subotice i Novog Sada i jug Srbije je dobio mesto, jednu malenu tvrđavu u kojoj će zaposleni pružati potrebnu pomoć.

“Misija edukovanih psihologa biće edukacija i rad sa decom i roditeljima, prevencija nasilja i posebna uloga u stvaranju bezbednog okruženja za sve. Zahvalna sam gospodinu Igor Jurić na ukazanom poverenju. Sever i jug sada nisu daleko, na istom su putu i zadatku, izjavila je Jelena Đokić koja je okupila tim sa kojima će raditi na realizaciji ovih planova.

Jelena pojašnjava da su okupili tim koji će moći da pomogne bilo kojoj žrtvi nasilja i zlostavljanja u svim aspektima. Takođe, posvetiće su i promociji važnosti uvođewa Amber Alert sistema u Srbiji.

Psihološkinje Milena Pljaskić i Aleksandra Dimitrijević deo su ovog tima a takođe i advokatica Marijana Mitrović i Tijana Cvetković dok je za tehničku podršku zadužen Božidar Ilić.

U radu Kancelarije se uključili su se i Jelenini prijatelji koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom i prevenciji nasilja prof.dr Ana Savić Grujić  i pedagog Danijela Vučić iz Niša, pedagozi iz Leskovca Zoran Ilić i Dušan Blagojević i profesorka književnosti Ivana Krstić Stojković iz Lebana.

Takođe pročitajte

30 nagrađenih škola iz Srbije prezentovalo ideje u okviru programa “Superškole”

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Deutsche …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.