ponedeljak , septembar 16 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Kampanja “Daj snagu” za podršku ženama obolelim od raka dojke

Kampanja “Daj snagu” za podršku ženama obolelim od raka dojke

U Srbiji svake godine od raka dojke oboli oko 4600 žena, dok svaka osma koja se suočava sa ovom bolešću izgubi najtežu bitku.

To je najčešći oblik tumora kod žena, ali kad se otkrije na vreme u 95 odsto slučajeva je izlečiv*. U mesecu borbe protiv raka, sa željom da se žene obolele od ove bolesti dodatno osnaže i ohrabre, pokrenuta je kampanja „Daj snagu“, koja ima za cilj podršku svima koje su tokom hemioterapije izgubile kosu.

Gubitak kose kod žena spada u jedan od najtežih i najemotivnijih trenutaka dok prolaze kroz hemoterapije. To je trenutak kada borba sa rakom postaje vidljiva okolini ali i njima,trenutak kada shvataju da se rak ne dešava nekom drugom. Tada im je potrebna velika snaga da nastave borbu. Motiv ove kampanje je upravo to – da ‘da snagu’ ženama da nastave borbu sa rakom jače i snažnije uz našu podršku. Snaga koju dajemo dolazi iz kose koju će divni ljudi doniratis ljubavlju za ove hrabre žene a nakon perioda prikupljanja kose pristupiće se izradi, kvalitetnih, ručno pravljenihperika jer naše dame zaslužuju samo najbolje“ – istakla je Vesna Bondžić, osnivač Ženskog centra Milica.

Kampanja „Daj snagu“ koju je pokrenuo brend Pantene,Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje uz podršku kompanije Delez Srbija, ima za cilj motivisanje građana da doniraju kosu i na taj način pomognu u izradi perika.
Osim doniranja kose, podrška kampanji ostvaruje se i kupovinom Pantene proizvoda u prodavnicama Maksi i Tempo, kao i kroz uplate na posebno otvoren žiro račun Ženskog centra Milica.

Nakon prve faze prikupljanja kose, sledi period izrade perika, nakon čega će sve zainteresovane žene moći da se prijave za svoju periku od prirodne kose. Perike se nakon perioda hemioterapije i rasta kose vraćaju Ženskom centru Milica, gde će biti na raspolaganju ženama kojima su potrebne.
Svi detalji u vezi sa doniranjem kose nalaze se na sajtu Ženskog centra Milica www.dajsnagu.milica.org.rs.

Takođe pročitajte

Trudnoća- Da”putovanje” bude što bezbrižnije

Trudnoća je normalo psihofizičko stanje sa nizom promena koje se dešavaju u organizmu, trudnoća nije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.