Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra, koji će podrazumevati blizu 9.500 metara kvadratnih namenjenih kancelarijskom prostoru i između 900 i 1.000 kvadratnih metara predviđenih za laboratorijski prostor.

Vlada Srbije u ovu investiciju uložiće oko 20 miliona evra  a po planu trebalo bi da bude završena do oktobra 2025.godine.

Direktor NTP Niš Milan Ranđelović rekao je da će sa postojećim kompleksom, za dve godine NTP imati kompleks imati više od 30.000 kvadrata.

“U NTP Niš trenutno posluje oko 50 kompanija sa više od 500 zaposlenih. Ove kompanije su utrostručile prihode i udvostručile broj zaposlenih i razvile više od 200 novih proizvoda. NTP je razvio i realizovao programe kroz koje je prošlo na stotine mladih i obrazovanih ljudi. Radimo na razvoju inovacione infrastrukture, ne samo u Nišu, nego i u regionu, kroz razvoj devet regionalnih start-ap centara i dva inovaciona inkubatora na fakultetima Univerziteta u Nišu. Ove činjenice pokazuju da naš region ima potencijala i da smo spremni za proširenje kapaciteta – rekao je Ranđelović na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca.

 

Takođe pročitajte

Seoski turizam – Izazovi i mogućnosti

Ukoliko želite da se bavite seoskim turizmom, ne morate da izdajete ceo objekat, možete i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.