Kako su mladi u vreme pandemije otkrili PLANINARENJE

Planinarenje postaje sve omiljenija aktivnost među mladim Nišlijama pa se planinarska društva na jugu Srbije trude da ih upute u lepote ali i opasnosti ovog sporta. Ne prođe nijedan vikend bez organizovanog “osvajanja” vrhova Suve planine, Babičke gore, Stare planine, Svrljiških planina…Vesna Milojković koja je ispred PD “Suva planina” zadužena za rad sa mladima kaže da se interesovanje vidljivo povećalo tokom pandemije.
“Mladima smetaju organičenja koje nameće druženje u zatvorenom prostoru i zato su planine idealne da potroše svoje slobodne vreme na zdrav način. To više nije skup hobi jer u prodavnicama polovne garderobe mogu da pronađu skoro sve što im treba od opreme, kaže Vesna koja se planinarenjem bavi već šest godina. Veli da je osvajanje planina idealna prilika da upoznate nove ljude.
Ne preporučuje neiskusnima da sami krenu u planinarenje jer može doći do nepredvidivih situacija. Inače, planinarska društva nude mladima povoljne članarine koje se kreću oko 600 do 700 dinara godišnje. Organizuju se i posebne akcije prilagođenje mladalačkom adrenalinu.
“Moje iskustvo govori da su mladi odgovorni planinari koji su spremni da prihvate savete “starijih”. Naravno, planine pripadaju svima i ne postoji starosno ograničenje jedino što mlađi od 18 godina mogu pohoditi planine samo uz prisustvo roditelja, dodaje naša sagovornica.

Takođe pročitajte

WIZZ AIR – Fiksnih 9 evra za različite proizvode i usluge. Važi i za postojeće rezervacije!

Spremite se da svoje iskustvo putovanja uzdignete do neslućenih visina uz naše neverovatno prolećno čišćenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.