sreda , 20 oktobra 2021
Deca i pametni telefoni

Kako sprečiti oštećenja na telefonu kada ih koriste vaša deca?

Oštećenja na telefonu su jedan od najvećih razloga popravki i zamena telefona, pa je svakako poželjno pričuvati ga, posebno onda kada deca imaju pristup telefonima. Neretko su upravo deca glavni krivci za oštećenja na telefonima.
Pa, šta možete uraditi kako biste uspeli da sprečite nastanak oštećenja na telefonu kada telefon koriste vaša deca? Najbolji saveti za čuvanje telefona čekaju vas u nastavku teksta.

Koristite zaštitnu masku za telefon

Zaštitna maska za telefon može sprečiti mnoga oštećenja koja nastaju kao posledica korišćenja telefona od strane dece. Od padova do grebanja – zaštitne maske bukvalno mogu da spasu telefon!

Kada su u pitanju maske za iphone online vrlo lako mogu da se pronađu, kao i za druge popularne pametne telefone, te ne morate ni da ustanete iz stolice kako biste nabavili masku, osigurali svoj telefon i tako ga zaštitili od svih potencijalnih oštećenja.

Najbolje od svega je što su maske toliko popularne da ih možete pronaći u bezbroj različitih boja, paterna i materijala. Ovo pruža mogućnost da pronađete baš onu po svom ukusu, te uz zaštitu, i estetski ulepšate svoj telefon i napravite razliku u odnosu na ostale modele, a po želji – zaštitne maske možete i da menjate.

Zaštitno staklo za telefon će sačuvati displej

Dok će maska odlično zaštititi zadnji deo, kao i bočne ivice telefona – zaštitno staklo je tu da sačuva displej, deo telefona koji se najčešće oštećuje, a ujedno može da bude i među najskupljim delovima za zamenu ili popravku.

Zaštitno staklo se lepi na displej telefona, potpuno je nevidljivo, te estetski nepogrešivo, a glavna funkcija mu je upravo protekcija ekrana od oštećenja. Na primer, ukoliko detetu nezgodno ispadne telefon, zaštitno staklo će pretrpeti štetu umesto displeja. Osim toga, ako dete nekim predmetom u igri poželi da izgrebe displej – svu štetu će naneti zaštitnom staklu, a ne samom ekranu.

Zaštitna stakla za telefone su zbog toga izuzetno korisna i uz maske za telefon definitivno najdelotvornije za zaštitu telefona od najrazličitijih oštećenja tokom korišćenja telefona od strane dece.

Vodootporna futrola za telefon za zaštitu od vode

Kada dete želi da koristi telefon na plaži ili bazenu, ali i u kuhinji ili kupatilu, pa i po kišovitim vremenskim uslovima – obavezno mu mobilni dajte tek kada ga stavite u vodootpornu futrolu. One pružaju mogućnost da dete nesmetano koristi telefon i dok je on izložen vlagi i vodi, a da mu voda ne napravi nikakva oštećenja.

Bez futrole, a u blizini vode – mogućnost da vašem telefonu budu naneta oštećenja dok ga dete koristi su ogromne, a neretko mogu dovesti i do potpunog prestanka rada telefona. Vodootporne futrole zbog toga definitivno spadaju u neke od najpreporučljivijih i najkorisnijih zaštitnih proizvoda za telefone, te ih obavezno nabavite.

Osigurajte i kablove od punjača telefona

Originalni punjač koji ste dobili uz svoj pametni telefon definitivno je nešto što ne želite da oštetite, niti da iz nužde morate da kupujete novi (originalni punjači često su vrlo skupi). Ipak, tanki kablovi punjača neretko su nedovoljno dobro zaštićeni od potencijalnih oštećenja, a deca se često igraju sa njima dok je telefon na punjenju.

“Najranjiviji” deo punjača je onaj deo kabla koji se najčešće savija, a nalazi se odmah pored USB nastavka koji je stavlja u telefon radi punjenja. Dobra stvar je što i za njega postoji idealna zaštita – USB protektor, odnosno zaštita za kabl punjača. Uz ovaj zaštitni aksesoar nećete morati da brinete ni o ovoj vrsti oštećenja!

Vodite računa o načinu na koji dete koristi vaš telefon

Osim fizičkih oštećenja, vrlo je moguće da dete napravi i neka u unutrašnjosti telefona, te tako nanese štetu samom načinu funkcionisanja telefona. Zato preporučujemo da uradite sve što možete kako biste videli kako tačno dete koristi telefon, a po potrebi – i ograničili korišćenje i pristup određenim funkcijama ili aplikacijama. Ovo će značajno uticati na sigurnost telefona, ali osigurati i to da detetu ne budu dostupni svi sadržaji iz telefona.

Uz ove savete sigurno ćete sačuvati svoj telefon od najrazličitijih oštećenja, te biti mnogo opušteniji dok je on u detetovoj “nadležnosti”. Ulaganje u zaštitu telefona je i isplativo – potencijalne popravke telefona nekad mogu koštati koliko i sam telefon! Uživajte u blagodetima moderne zaštite za telefone.

Takođe pročitajte

Oktobarski dani – Radionica za mlade

Кancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“ organizuje Oktobarske dane …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.