Kako od novog stana napraviti dom

Preselili ste se, ili možda planirate selidbu? Hm, da, bez lažne nade, biće pomalo stresno. I pomalo čudno. Ali navićićete se. Navikne se svako. I svako kaže najpre da nikom drugom nije bilo kao njemu. Ali to su ljudi. Bilo kako bilo, novi stan vam neće biti isto onako udoban kao stari. Ne, u početku. Onda će vremenom sve više postajati dom. Da, sad se pitate kako da dom postane što pre? Pa, zavisi malo i od vas. Ali, hajde da pokušamo sa nekoliko saveta. Najpre shvatite, da stari stan više nije dom, jer mu je narušena aura već pri pomeranju stvari prilikom selidbe. Zato svu svoju energiju fokusirajte na novi stan. Ukoliko imate problem sa prebacivanjem stvari sa jedne destiancije na drugu, i želite da sve ostane onako kakvo je bilo isprva, najbolje je da za početak angažujete agenciju za selidbe. Ukoliko živite u glavnom gradu, pročitajte savete koji će vam olakšati proces selidbe.

 

Od plakara pa do…

Mnogo ljudi se fokusira da najpre otpakuje tehniku, ili sitnice koje dom čine prisnijim. Ipak, da li ste nekad sebe zatekli kako u svom omiljenom džemperu ili pidžami, sedite sklupčani u neurednoj sobi i osećate spokoj. E, upravo je u tome štos. Sredite najpre svoj ormar kako biste znali gde vam se nalazi omiljena odeća, ona “za po kući“.

 

Dečija soba

Izvor:https://beogradskeselidbe.com/

Kutije sa dečijim igračkama, slikovnicama, i svim onim što deca obožavaju, ostavite kod njih, odmah nakon što sobu namestite stvarima. Deca će uživati u svojoj novoj sobi, raspoređujući igračke onako kako im se sviđa, neće vam smetati, a njihov spokoj postaće i vaš.

 

 

Stare navike

Ukoliko ste imali zvono koje je drugačije od ovog novog, sat koji se oglašava na svakih pola sata ili sat, ili bilo koji omiljeni zvuk, postarajte se da ga postavite i u novom domu. Na taj način ćete prizvati emociju koja je povezana sa tim da je oko vas dom i vaše ognjište.

Porazmislite o rasporedu slika

Koliko god se trudili da slike, skulputure ili bilo koja dela vizuelne umetnosti iz starog doma, preselite u novi tako da ima istu funkciju, teško da ćete to uspeti. Zato dobro razmislite gde ćete šta postaviti, tako da vam se uklapa u koncepciju doma. To zavisi od veličine stana, vaših želja, ali i samih umetničkih dela. Ukoliko se useljavate u manji stan od onog u kom ste bili, znajte da ne mora baš sve da visi na zidovima. Sredite prioritete. Ako je stan pak, veći, onda razmislite o novim delima i kako će se uklopiti uz sve ono što već posedujete.

S muzikom je lakše

Preporučujemo vam da tokom prvih dana slušate svoje omiljene pesme i pevušite ih. Tako će i novi “zidovi bez duše“ da se oplemene i upiju vašu energiju. Osim toga, stres koji je prilikom selidbe neminovan, biće sveden na minimum.

Mirisi iz kuhinje

Stručnjaci savetuju da među prvim stvarima raspakujete i kuhinjski pribor i posuđe. Provedite neke od prvih dana u kuhinji umesto što ćete naručiti picu ili otići u kafanu i restoran na ručak. Hrana je često asocijacija na dom, a mirisi vaše omiljene hrane, ispuniće i nove prostorije. Eto rešenja da obradujete i sebe i porodicu, i da umesto praznih zidova kuće ili stana dobijete užitak koji pruža jedino dom.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Jedan komentar

 1. Hm.. Ali pre promene enterijera treba se preseliti A da bi se preselili treba izabrati agenciju za selidbe. Kako birati agenciju za selidbe?

  Šta izdvaja dobre agecnije za selidbe među desetinama sličnih agencija?

  Pošten pristup i odgovornost prema svakom poslu i klijentu,
  Savesni, odgovorni i stručni radnici,
  Realizacija i velikih i malih selidbi,
  Poštovanje dogovorenih rokova i uslova,
  Konkurentne cene.

  Nasa sugestija je da to budu agencije koje su stekele reputaciju:
  Agencija Milosevic
  Agencija Sokol
  Besplatna procena selidbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.