Kako napraviti hleb bez kvasca

Hleb bez kvasca se sve više preporučuje osobama koje imaju probleme sa crevima ali su takvi proizvodi na tržištu skupi i nisu uvek dostupni pa vam zato prenosimo recept poznatog travara Ljubiše Stojkovića.

Za pravljenje ovog hleba koristi se prirodni proces fermentacije tako da testo „naraste“ samo po sebi.

To se postiže tako što se testo pokrije čistom i vlažnom krpom i ostavi se na sobnoj temperaturu 24 časa.

psenica„Za to vreme stvaraju se  mehurići, tesko postaje kiselo i zbog bolje fermentacije treba ga svakih 6 sati premesiti. Nakon 24 časa, testo se stavlja u podmazani pleh, debljine 3 do 4 centimetra i peče, odnosno suši na temperaturi od 40 stepeni Celzijusa nekih 3 do 4 sata, otkriva Ljubiša koji je autor nekoliko knjiga o zdravom životu, ishrani i biljnim čajevima.

On preporučuje da brašno pripremite sami tako što ćete potopljena i isklijala zrna pšenice , raži, ovsa, ječma ili bilo koje druge žitarice, samleti na mašini i praviti zdravu osnovnu životnu namirnicu.

Inače, neka istraživanja ruskog institutu „Malahov” smatraju da je osnovni uzrok nastajanja malignih oboljenja stvaranje naslaga takozvanog sedimenta na zidovima creva koji ometa njihov normalan rad. Taj sediment se, između ostalog, stvara od visokofermentisane hrane u koju spada i belo brašno.“ Belo brašno u kombinaciji sa kvascem stvara smesu koja se lepi za zidove creva kao malter i sprečava apsorpciju hranljivih materija.

Proizvodnja sveže cedjenog soka od pšenične, speltove, ječmene trave i čuvarkuće.
+381 63/ 827 3785
http://www.imunsan.com/
http://www.narodnilekar.org/

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.