Kako je Nebojša Glogovac zamenio Vesnu Trivalić

Omaž posvećen Nebojši Glogovcu počeo je projekcijom filma „Svadba“ Petra Pašića u bioskopu „Vilin grad“ a završen je stihovima „Nebesko pozorište“Svetislava Markovića.

U kratkom igranom filmu Petra Pašića pokojni glumac igra ženu, mladinu majku, a reditelj otkriva da je ta uloga bila namenjena Vesni Trivalić.

Glogovcu se dopalo da glumi ženu i tako je i bilo, kaže Pašić.

Sećanje na „princa našeg filma“ održano je u čast njegovog rođendana. Pre samo godinu dana Glogovac je na današnji dan na Letnjoj pozornici primio najveće festivalsko priznanje „Naisa“ za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“.
Moderator oomaža je bioprofesor Radenko Ranković ali su svi učesnici mogli da se prisete svoje saradnje i druženja sa Glogovcem.
Predsednica žirija ovogodišnjih Filmskih susreta Ana Sofrenović bila je njegova partnerka u filmu „Nebeska udica“ a zajedno su igrali i u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“.
„Umeo je da hoda sa istinom i to je jedino što mogu reći o njegovom glumačkom daru. Glumac koji je obeležio svoje epohu i vreme u kome je živeo. Presrećna sam što sam delila to vreme s njim. Privatno mi je užasno teško što ga nema i što ne možemo da vidimo njegove nove uloge. On je glumac koji se divno izrazio u jako teškom vremenu u kome je živeo, kaže glumica Ana Sofrenović.

Tokom omaža prisetili su se da je Glogovac dobio čak četiri „Naise“, najveće festivalsko priznanje, jednog „Cara Konstanina“ i nagradu za epizodnu ulogu.

Takođe pročitajte

Održana promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.