sreda , 3 marta 2021

Kako je Lazar svojom igricom osvojio KREF

Na Međunarodnom festivalu kreativnih edukativnih filmova (KREF), učenik Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ iz Žitkovca Lazar Pešić, pod mentorskom palicom nastavnika informatike Milana Dinića, osvojio je prvu nagradu u kategoriji MINECRAFT-SCRATCH. Finalni deo ovog prestižnog festivala ove godine je održan u Štipu u Makedoniji, na Univerzitetu ,,Goce Delčev“, 28. i 29. septembra.
Učenici Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ iz Žitkovca su i ranijih godina bili učesnici ovog takmičenja, a od prošle godine osvajaju prve nagrade. Velike zasluge za ovakve uspehe mladih informatičara iz Žitkovca ima, naravno, njihov mentor i nastavnik informatike (sada i direktor škole) Milan Dinić. On kaže povodom ovog velikog uspeha, samo još jednog u nizu u svojoj bogatoj karijeri:

,, Ovo je takmičenje za mene imalo poseban značaj, jer sam na početku prošle školske godine, kada smo se prijavljivali za ovo prestižno međunarodno takmičenje, bio nastavnik informatike, a na finalnom delu ovog festivala sam predstavljao našu školu i kao njen direktor. Iako je Lazar sada učenik Aleksinačke gimnazije, nastavićemo saradnju kroz pripremanje učenika naše škole za ovo takmičenje u narednom periodu.“

Dvostruki dobitnik prve nagrade u kategoriji MINECRAFT-SCRATCH Lazar Pešić, istakao je ovom prilikom:

,,Potrebno je mnogo kreativnosti i znanja o samoj igrici MINECRAFT da bi se došlo do konačnog rezultata. Nije mi bilo teško da ponovim uspeh od prošle godine, jer sam imao pomoć i nesebičnu podršku mog mentora, nastavnika Milana Dinića. Još bih iskoristio priliku da pozovem mlade da mi se pridruže na mom YOU TUBE kanalu na kome dajem korisne savete u vezi sa igricom MINECRAFT“. 
Na kraju, nastavnik Milan Dinić dodaje da će OŠ ,,Vuk Karadžić“, i on kao direktor škole, predložiti Lazara Pešića za dobijanje opštinskog priznanja juna meseca sledeće godine.

Takođe pročitajte

Better Collective u Nišu zaposlio stopedesetog radnika

Unapređenje IT zajednice u Nišu, saradnja sa obrazovnim ustanovama, društveno odgovorne kampanje i kancelarija u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.