Foto: https://pixabay.com/photos/travel-airport-boarding-pass-5219496/

Kako do najpovoljnijih avio karata – praktični saveti

Ukoliko upravo planirate putovanje, a pritom želite da što manje vremena utrošite na sam put, a što više na uživanje u destinaciji na koju ste se uputili, avion je definitivno prevozno sredstvo koje treba da odaberete. Osim što ćete stići značajno brže, verovali ili ne – čak i možete imati više novca na računu posle kupovine avio karata, nego autobuskih ili punjenja rezervoara.

Čak i na uslugama na samom aerodromu možete uštedeti, pa na primer, sebi obezbediti sigurno parking mesto na aerodromu po značajno povoljnijoj ceni od uobičajene.

A kako uštedeti na avio kartama?

Imamo nekoliko saveta i trikova koje definitivno treba da primenite ukoliko želite da ih nabavite po što pristupačnijoj ceni. Saznajte ih u nastavku teksta!

Planirajte putovanja barem nekoliko meseci ranije – tada su avionske karte najjeftinije

Što ranije pronađete i kupite karte – to ćete bolje “proći” sa njihovom cenom.

Avio karte koje se nabavljaju barem 2 meseca pre termina za koji su zakazane nekada koštaju čak i 3 puta manje od istih karata nekoliko dana ili nedelja pred put! Osim toga, najpristupačnije karte prve se rasprodaju, pa eto još jednog razloga da požurite – rezervišite povoljne za sebe što ranije i ne čekajte da na raspolaganju ostanu samo najskuplji letovi.

Planirajte putovanje barem nekoliko meseci ranije, i sigurno ćete uštedeti značajnu količinu novca na avio karte, ali i smeštaj – objekti u kojima je cena u najboljem odnosu sa kvalitetom uvek se prvi bukiraju i zauzmu.

Ako vam je cena na prvom mestu – prvo istražite low cost letove

Low cost avio kompanije i letovi osmišljeni su upravo s jednim ciljem na umu – uštedeti na što više toga tako da se putnicima ponude što povoljnije avio karte, a na račun veličine prtljaga, usluge u avionu i sličnih pogodnosti. Ako vam ništa od ovih stavki nije važno, ili je barem manje bitno od toga koliko ćete plaititi put, low cost let je najbolja opcija za vas.

Obavezno obratite pažnju na to kolika je količina prtljaga dozvoljena kada budete kupovali avio karte. Nekada je niska cena uslovljena time da nosite samo ručni prtljag sa sobom, a vrlo je moguće da vam ovo neće odgovarati, pa je važno da se informišete o svim uslovima.

Koristite Internet za pronalazak pristupačnih avio karata

Sajtovi i aplikacije čija je glavna funkcija upravo to da pronađu najpovoljnije avio karte, ponude termine za koje su letovi najpristupačniji, pa čak i sortiraju destinacije po tome gde možete otići za najmanje uloženih sredstava, definitivno su najbolja alatka koju možete da koristite za pronalazak povoljnih avio karata.

Istražite savete drugih svetskih putnika, pogledajte gde oni nabavljaju avio karte, odnosno preko kog provajdera ih biraju, a potom i rezervišu. Dobro prečešljajte sve platorme, datume i destinacije i tek onda izaberite savršenu avio kartu za sebe. Tako ćete biti sigurni da pravite najbolji izbor.

Razmislite sa kog aerodroma ćete da polećete

Možda vam je najlogičnije da treba da putujete sa vama najbližeg aerodroma, ali ovo ne mora da bude i najpristupačnije rešenje!

Na primer, Beograđani, pa i Vojvođani, često koriste niški aerodrom za polazak, jer neretko ima dosta povoljnije letove od onog u prestonici. A čak ni to nije jedino povoljnije rešenje!

Aerodrom u Budimpešti i Temišvaru takođe su jedna od potencijalnih baza za poletanje naših putnika. Ne samo da ovi aerodromi raspolažu većim brojem low cost letova, već i imaju više destinacija na raspolaganju.

I ne brinite – ne morate da vozite do Temišvara ili Budimpešte. Postoje kombi prevoznici koji će vas sačekati na željenoj adresi, prevesti do aerodroma, a zatim sačekati da dođete sa putovanja i dovesti do adrese, baš kao što su vas i pokupili. I sve to po vrlo pristupačnoj ceni, koja je zajedno sa avionskom kartom povoljnija od avio karata sa vama najbližeg aerodroma, do iste destinacije.

Naravno, ovo nije uvek slučaj, ali može da bude. Ipak, ako ne istražite – ne možete da znate. Zato se obavezno informišite o avio kartama sa svih bliskih aerodroma, ne samo sa svog.

Uštedite na drugim stvarima na putovanju i tako nadomestite ono što ste uložili u avio karte

Parking na aerodromu lako ćete pronaći po povoljnijoj ceni od one u okviru samog aerodroma. Možete uštedeti i na smeštaju, ili pak – na datumu.

Naime, ako pomerite putovanje za samo par dana unapred ili ranije, postoji šansa da nabavite i povoljnije avio karte, pa i smeštaj platite po znatno nižoj ceni. Baš kao što treba da istražujete aerodrome, pri planiranju putovanja avionom treba da istražite i sve raspoložive datume. Osim ako ne idete na neodložni poslovni put, ili je datum putovanja fiksiran iz drugog razloga, nema potrebe da ga se pridržavate.

Pogledajte sve alternative, koristite ove savete i trikove i sigurno ćete uspeti da nađete najjeftiniju opciju za avio prevoz do željene destinacije. Raspitajte se prethodno o uslovima za putovanje i sa pripremom za put ste završili! Želimo vam srećan put i stvaranje mnogih, divnih uspomena!

Takođe pročitajte

Podrška Evropske unije ženama i mladima početnicima u poslovanju

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i predstavnica Ministarstva za evropske integracije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.