Izvor: https://pixabay.com/photos/living-room-house-interior-design-2583032/

Kako da samostalno osvežite izgled svog doma?

Što iz praktičnih, što iz finansijskih razloga, nije baš praktično, a često ni moguće, renovirati stan ili kuću do temelja kad god pomislimo kako bi bilo lepo uneti neke promene i oplemeniti prostor.

Međutim, nekad su i male promene koje možemo uneti dovoljne da daju potpuno nov šarm damu, a u sledećim redovima dajemo vam predloge kojima možete pribeći kako bi vaš dom dobio novi sjaj.

#1 Dnevna soba – šta uraditi da dobijete savršen ambijent za odmor i druženje?

Kakve god inovacije da sprovodimo kada je reč o enterijeru, dnevna soba je obično nezaobilazno područje za promene jer se u njoj provodi najviše vremena i jer po važnosti uglavnom zauzuma centralno mesto u svakom domu.

Čime možete dekorisati zidove?

Na prvom mestu, tu su police za knjige, koje možete dizajnirati i napraviti po svom ukusu, a mogu biti od drveta ili metala, s tim što vam je u tom slučaju za njihovo pravljenje i pričvršćivanje za zid neophodan adekvatan alat, kakve su npr. kvalitetne burgije za metal.

Pored toga, zidove možete osvežiti galerijom porodičnih fotografija koje ćete organizovati u vintidž ili ramove modernog dizajna, u zavisnosti od toga šta želite da postignete i u kakvom je stilu opremljena vaša dnevna soba.

Za sve ljude koji su veštiji kućnim majstorijama i žele da eksperimentišu dobar izbor su i zidne tapete, koje se danas mogu naći u najrazličitijim dezenima, među kojima svakako možete izabrati adekvatan i za vaš dom.

Šta uraditi sa nameštajem?

Ono što definitivno može osvežiti izgled svake prostorije, ma kako da je ona dizajnirana, jeste gomila jastučića, čije ćete boje izabrati prema tome kakav efekat želite da ostvarite.

Ukoliko već imate jastuke, samo želite da promenite njihov dezen, još povoljnije i praktičnije ideje su jastučnice koje možete nabaviti u najrazličitijim oblicima, ornamentima, bojama itd.

Ukoliko vam je nameštaj oštećen, a nije vreme za novi, možete koristiti i prekrivače koje ćete zategnuti preko pohabanog troseda ili dvoseda. Ipak, ako imate želju da napravite drastičnije i trajnije promene i spremni ste da se oprobate u novim izazovima u vezi sa uređivanjem doma, možete se odlučiti za promenu mebla.

Dostupan je veliki broj dezena mebla, različitog kvaliteta i cena, tako da nije teško pronaći ponešto za svakoga.

Ideje za osveženje podova

Ako vam je dosadio monoton izgled parketa, laminata ili neke druge podloge koju imate, novi tepih ili staza su dobra ideja da se unese živost celokupnom prostoru.

#2 Spavaća soba – koji detalji je mogu oplemeniti?

Spavaća soba takođe je mesto koje treba povremeno osvežiti, a idealan način za to jeste da dodate određene motive na zidovima, koje možete i sami oslikati ukoliko imate zamisao kako želite da to igleda ili nabaviti zanimljive slike.

Jarke boje posteljine i jastuci u neobičnim bojama isto mogu učiniti da spavaća soba odiše potpuno novim sjajem, a ukoliko želite da naglasite romantičan izgled spavaće sobe, poigrajte se zanimljivim svetlosnim efektima koje mogu pružiti podne i stone lampe nobičnog dizajna.

Izvor: https://pixabay.com/photos/bed-bedroom-lamp-bedside-pillows-1158267/

#3 Kuhinja – kako uneti živost u prostor namenjen pripremi hrane?

Kako biste u kuhinju uneli dašak novog, možete pribeći jednostavnim rešenjima, kakve su mini vaze (koje možete napraviti od starih čaša), zatim voćna dekoracija koju možete napraviti uz pomoć staklenih posuda neobičnih oblika, a takođe na zidove možete postaviti fotografije zanimljivih specijaliteta, neobične crteže i slično.

Za drastičnije promene možete pribeći farbanju kuhinjskih elemenata u druge boje.

#4 Kako da sami promenite izgled kupatila?

Ukoliko želite da date novi izgled zidovima i podu, možete prefarbati pločice koristeći adekvatnu podlogu i boju. Neophodno je da i dalje budu u dobrom stanju, kako bi boja mogla da se zadrži na njima.

Takođe, stari ram za slike može vam poslužiti kao prostor u koji ćete staviti ogledalo, a po uzoru na luksuzna kupatila možete i sami napraviti ormarić upečatljivog dizajna i smestiti ga ispod lavaboa.

#5 Još saveta za preuređenje doma bez velikih

Ono što još može učiniti da vaš dom izgleda drugačije jeste farbanje stolarije, koje će dati utisak da sada imate novu stolariju, zatim ogledalo velikih dimenzija, koje će vizuelno povećati svaku prostoriju u koju ga smestite.

Pored svega navedenog, možete još i zameniti postojeće kvake novim, promeniti boju zidova ukoliko vam se postojeća čini dosadnom i uneti više elemenata iz prirode kako bi vaš dom dodatno dobio na svežini.

Nadamo se da da su vas dati predlozi inspirisali da napravite promene kojima ćete biti zadovoljni i da ćete uživati u novom ruhu svoga doma!

Takođe pročitajte

Sve što je potrebno da znate o kolagenu

Danas je gotovo nemoguće ne znati za kolagen i njegovu upotrebu, ali većem delu populacije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.