Kada treba reći DA organizatorki venčanja

“Jedno od najstresnijih zanimanja koje možete raditi samo ako uživate da nekoga usrećite i pomognete da u najlepšem sećanju ostane ulazak u bračne vode, kaže organizatorka venčanja Suzana Pejčić iz Niša, vlasnica radnje za organizaciju i dekoraciju venčanja i svečanih događaja “Ela”.

Nervozna mlada, zbunjen mladoženja, zabrinuti roditelji, raskalašni kumovi, pijani svatovi…svima treba ugoditi i pogoditi kako su zamišljali venčanje u kome svako ima svoju ulogu. Venčanje je događaj ali nema svako talenat za organizaciju i onda već posle prvog dana svadbe niko ni sa kim ne priča. Poznate su svima te situacije koje se mogu ublažiti ili potpuno eliminisati ako angažujete profesionalca. Sve ima svoju cenu ali ponekad treba biti racionalan i uštedeti vreme, živce i pare.

Svaka svadba je poseban događaj jer smo svi različiti. Organizacijom venčanja se bavim dve godine a pre toga sam 12 godina radila dekoracije. U Novom Sadu sam kod iskusnih profesionalaca završila obuku tako da imam i sertifikat da se ovim bavim, otkriva nam Suzana Pejčić kojoj ovo zanimanje zaista priliči. Smirena i nasmejana, tako bi se mogla najkraće opisati.

“Mladenci ne smeju da se nerviraju oni su platili mene za to, šali se Suzana koja je sa svim svojim klijentima ostala u prijateljskim odnosima jer su se tokom organizacije baš srodili.

“Potrebno je od šest meseci do godinu dana početi sa pripremama i to je moj generalni savet da se krene na vreme jer onda se sve može usput rešavati. Najveći problem je naći restoran i odgovarajućem terminu i muzičare, ostalo je već lakši deo posla, oktriva na Suzana koja napominje da su zahtevi mladenaca do sada uvek bili “razumni” i da je uspevala da im izađe u susret. Jednom je uspela da organizuje venčanje za mesec dana ali su mladenic već imaju zakupljen restoran i muziku. Inače, cene menija u niškim afanama kreću se od 20 do 30 evra.

Postala su popularna i slavlja povodom razvoda i Suzana kaže da bi se bavila i tom organizacijom ukoliko bi je neko angažovao.

“Jedino mi nije jasno ko “hvata” bidermajer? One koje čekaju u redu za razvod?, pita se se ova organizatorka koja je sa mladencima i tokom čitavog dana venčanja sve dok ne posluže tortu.

“Onda mogu biti i ja gost i to zasluženo jer su sva venčanja koja sam organizovala protekla savršeno!”

This slideshow requires JavaScript.

Takođe pročitajte

Portret sa likom Branka Miljkovića na onlajn licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja dobru tradiciju Fejsbuk licitacija! Ovog puta na licitaciji se nalazi portret …

Jedan komentar

  1. Svaka preporuka. 10 od 10

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.