Autorka romana - Marija Ivanović

Kad mama ispunjava želje – Dečiji roman „Čarobna zemlja“ Marije Ivanović

Autorka dečijeg romana, Marija Ivanović, koja živi i radi u Lecu (opština Medveđa), kao samohrana majka jedne devojčice usudila se da svojoj ćerki ispuni želju i napiše nešto što nije mogla nigde da pročita.

U njenoj misiji, lokalna samouprava opštine Medveđa je dala svoj veliki doprinos i pomogla da se njen prvenac nađe na policama knjižara i ugleda svetlost dana.

Marija Ivanović je tim povodom prvi primerak dečijeg romana „Čarobna zemlja“ poklonila predsedniku opštine Medveđa, Nebojši Arsiću, uz duboku zahvalnost svima koji su njenu molbu za novčanu pomoć za štampanje knjige, videli kao pružanje ruke podrške onima koji se usude da ostvare svoje želje.

Autorka romana „Čarobna zemlja“ na jednom od prodajnih mesta

Кnjiga je namenjena dečijem uzrastu i može se naći u svim bolje snabdevenim knjižarama poput Delfi knjižare, Кorisna knjiga, Nova poetika.

U ovom romanu namenjenom deci, ali u kome podjednako mogu naučiti, ili se bar podsetiti i odrasli, autorka kao indirektni učesnik priče, neprimetno se sklonila u stranu i prepustila ga svojoj mladoj čitalačkoj publici da ga čitanjem prihvate, usvoje, izaberu, njim se predodrede i u njemu pronađu sve emocije koje se ne nalaze samo na stranicama knjige već i duboko u njihovim čistim dečjim dušama.

Кako u predgovoru piše, postoje deca sa dubokim emocijama, tj. ona koja živopisno proživljavaju i promišljaju svet koji ih okružuje. Za takvu decu svet mašte i zbilje u književnosti je svet u kome se napajaju čarolijom, životnošću i umnošću, baš onakav kakav vas čeka ako zaronite u roman avanture i magije, mudrosti i lepršave dečje igre – u roman Čarobna zemlja Marije Ivanović. Porodica iz romana, Ivanov živi u bojama vesele graje i sloge, tri generacije svojih članova. Кada se obližnja Čarobna zemlja nađe u odsudnom trenutku za sopstveni opstanak, njihova predstavnica Ljupka Voletić biće prinuđena da potraži pomoć od najmlađih. Tada će četiri nevina dečja srca Lili, Dakijan, Vedron i Jan svojom čistotom, pameću i vrlinama pokušati da nadigraju zlo i tamu i zauvek oslobode svet od nepravde, nasilja, okrutnosti i pakosti.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.