Vlasina

Jug nije sam – Akcija pomoći poplavljenim područijima

Zbog posledica prouzrokovanih poplavavama, humanitarna organizacija „Pokreni Život“ pokreće akciju za pomoć pogođenom narodu u krajevima pogođenim poplavom.

U prethodnih par dana, na području Vlasotinca, Velika Grabovnice, Gornjeg Bunibroda i Bojnika poplave su prouzrokovale nesagledivu materijalnu štetu. Prema dosadašnjim procenama voda je načinila veću štetu nego 2010. godine, kada je ovaj kraj takodje bio poplavljen.
Nakon konsultacije sa članovima i volonterima, odlučeno je da naša organizacija pokrene akciju, kako bi se što brže sanirala šteta koja je nastala kao posledica poplava.

Poplave na jugu

Pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe akciji, i u vidu donacije poput namirnica, pribora za ličnu higijenu, odeće ili novčanih sredstava pomognu ljudima kojima je to trenutno najpotrebnije! – kažu iz fondacije „Pokreni život.“

Velika količina smeća koja je posledica neadekvatnog odlaganja

Udruženje „Sevap“ iz Vlasotinca se priključilo ovoj akciji i šalje poruke podrške i solidarnosti domaćinstvima ugroženim novonastalom poplavom.

U narednom periodu, potrudićemo se da pomognemo ugrožnim domaćinstvima u saniranju nastalih materijalnih šteta.
U međuvremenu, ukoliko želite pomoći, možete to učiniti preko fondacije „Pokreni život.“

Znamo da je trenutna situacija teška za svakoga, ali vas svim srcem pozivamo da donirate namirnice, odeću, pribor za ličnu higijenu ili novčana sredstva, te da zajedno jedni druge pomognemo i jedni o drugima brinemo.
Zgroženi smo slikama smeća koja je donela reka Vlasina, te ćemo u budućnosti projekte iz oblasti ekologije usmeriti na podizanje svesti o štetnosti zagađivanja pijeće vode.
Iskreno se nadamo da će se u budućnosti ovakvi problemi rešavati sistematski i da će se učiniti sve da ovakve stvari ne ponavljaju iznova i iznova.

Pozivamo vas da nastavite sa uplatama na dinarski račun: 165-7010855807-48,
IBAN (EUR): RS351657010855831-73, otvoren u Addiko banci i putem PayPal naloga: Paypal.me/pokrenizivot

 

 

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.