Jovanu Spasiću druga nagrada na Likovnom salonu u Novom Pazaru

U konkurenciji od 80 likovnih umetnika sa preko 110 radova žiri Likovnog salona mladih u Novom pazaru dodelio je drugu nagradu Jovanu Spasiću, akademskom slikaru iz Leskovca – za crtež.

LIKOVNI SALON MLADIH ove godine uključuje impresivan broj slika rađenih standardnim tehnikama ulja ili akrilika na platnu, crteža i grafika, a svega nekoliko fotografija, digitalnih printova i skulptura.

Žiri u sastavu: Rešad Prtinac, akademski slikar, Emir Čoković, akademski slikar i Amra Hodžić Jejna, dipl. grafička dizajnerka, je napravio selekciju od 42 autora koji sa po jednim svojim radom učestvuju na Salonu, te jednoglasno doneo odluku
Prva nagrada u vrednosti od 25 000 din. pripala je Juliji Milićević iz Raške, studentici IV godine vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini (sa sedištem u Zvečanu) – za skulpturu.
Drugu nagradu u vrednosti od 15 000 din. žiri je dodelio Jovanu Spasiću, akademskom slikaru iz Leskovca – za crtež.
Treću nagradu u vrednosti od 10 000 din. žiri je dodelio Adaleti Nikšić Vatić, akademskoj slikarki iz Novog Pazara – za sliku.

Jovan Spasić rođen je18.jula 1993.godine u Leskovcu. Srednju umetničku školu završio u Leskovcu. Diplomirao je na slikarskom odseku Fakulteta umetnosti u Nišu 2016. godine, u klasi prof. Bratislava Bašića master studije završio kod istog profesora. Samostalno izlagao dvanaest puta. Učestvovao na mnogobrojnim kolektivnih izložbi i likovnih kolonija.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.