foto Siniša Dimitrijević Sidži

Još jedna nagrada za film „S one strane“

Zrinko Ogresta, reditelj filma “S one strane”, dobitnik je prve nagrade “Živojin Žika Pavlović” na Devetom leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije (LIFFE).

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

Druga nagrada uručena je Ines Tanović za film “Naša svakodnevna priča”, dok je treća nagrada dodeljena Olegu Novkoviću i filmu “Otadžbina”.

Nagradu za najbolju žensku ulogu “Zlatni lešnik” dobila je Ksenija Marinković za ulogu u filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”. Za svoje ostvarenje u ovom filmu nagrađen je i Nebojša Glogovac koji je priznanje za najboljeg glumca ravnopravno podelio sa Lazarom Ristovskim za ulogu u “Dnevniku mašinovođe” Miloša Radovića.702847_1291181864227297_281036401_n

 „Najdraže mi je to što se nagrada zove po izuzetnom reditelju Živojinu Žiki Pavloviću i moram priznati da ako sam maštala o tome da dobijem nagradu za režiju onda sam se nadala da to bude nagrada sa njegovim imenom. Članovi žirija su moje kolege, a dobiti nagradu od kolega je najteže, pa je to još jedna dodatna vrednost ovom priznanju. Mi reditelji smo bića koja uvek sumnjamo u ono što radimo, pa nam nagrade daju vetar u leđa u teškim okolnostima za kinematografiju u celom regionu – kazala je Ines Tanović.

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

Članovi žirija festivala, reditelji Srdan Golubović i Ognjen Sviličić i glumica Nataša Ninković, istakli su da su imali veoma težak posao i da je režija šest ili sedam od 12 filmova u selekciji ovogodišnjeg festivala mogla da dobije neku od nagrada.

 

foto Siniša Dimitrijević Sidži
foto Siniša Dimitrijević Sidži

Novoustanovljeno priznanje leskovačkog festivala je nagrada za najbolji studentski film koja nosi ime Radomira Baje Šaranovića. U konkurenciji 12 filmova studenata beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti pobedila je Katarina Mutić sa filmom “Žurka je večeras”, a od sledeće godine za ovu nagradu konkurisaće i studenti režije iz svih zemalja regiona.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.