četvrtak , 9 decembra 2021

Još dve nagrade za Ilketov film „NIJE VAZNO ОДАКЛЕ САМ“

Na 24. ITF/CRO Međunarodnom festivalu turističkog filma održanog u gradu Solinu u republici Hrvatskoj iz 141 zemlje sveta sa svih kontinenata prijavljeno je 365 filmova iz kategorije: turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih, ekoloških filmova.

Od ukupno prijavljenih, iz 141 zemlje, nominirano je 155 filmova od toga 139 iz sveta i 16 filmova iz Hrvatske, za neku od festivalskih nagrada:

Iz Afrike (37 zemalja): 54 filma
Iz Amerike (23 zemlje): 31 film
Iz Azije (35 zemalja): 111 filmova
Iz Australije (1 zemlja): 13 filmova
Iz Evrope (44 zemlje): 153 filma
Sa Antartika (1 zemlja): 3 filma

Pored glavne festivalske nagrade GRAND PRIX i najboljeg Hrvatskog nacionalnog promotivnog turističkog filma „BALDO CUPIC“ kao i diploma u raznim kategorijama (montaža, kamera, režija, muzika…) međunarodni žiri dodelio je i 15 POSEBNA PRIZNANJA među kojima je i film „NIJE VAŽNO ОДАКЛЕ САМ“…

This slideshow requires JavaScript.

Pored 24 po redu Međunarodnog festivala turističkog filma u Solinu (Republika Hrvatska) uporedo se održavaju još dve međunarodne manifestacije: 28 INTER STAS (Međunarodni festival turizma) i 19 po redu KEA ( Takmičenje za Međunarodni Zlatni cvet).

Sve tri manifestacije održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Predsednika republike Hrvatske Zorana Milanovića dok su pokrovitelji festivala Splitsko dalmatinska županija i grad Solin uz podršku:

F.E.S.T. / Evropska federacija turističkih novinara sa sedištem u Rimu /Italija
F.I.J.E.T. Svetska asocijacija turističkih novinara
CiB / Communitiens in Bloom, Kanada
ITCO / Međunarodna federacija turističkog filma sa sedištem u Rimu / Italja

O značaju i težini svih triju manifestacija govori i podatak da su jedni od Laureata POVELJE FEST-a – ANTONIO CONTE : Robert De Niro americki filmski glumac, reditelj i producent kao i Roger FEDERER svajcarski teniser, za doprinos rzavoju svojih zemalja u sferi sporta i kinematografije…

Na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „ZLATNA BUKLIJA“ održanog u Velikoj Plani 12. novembra 2021. godine žiri u sastavu: Nikola Lorencin, reditelj; Zarko Pekez, snimatelj i Ivan Vučković, glumac, filmu „NIJE VAŽNO ОДАКЛЕ САМ“ dodelio je Prvu nagradu „Zlatna buklija“ za humane i bratske odnose među narodima. Bajkeri spajaju obale Jadranskog mora i Vlasinskog jezera. Ovo je inače četvrta festivalska nagrada za fim.

Takođe pročitajte

Sva ta lepota Južne Srbije

Razmišljate o svom sledećem putovanju i tragate za destinacijama vrednim posete? Volite da upoznajete Srbiju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.