utorak , 7 februara 2023
Međunarodni dan joge obeležen je sa 40 učesnika

Jogom do kolektivnog zdravlja

U nedelju, 20. juna otvorenim časom joge održanim u dvorištu Univerziteta u Nišu simbolično je obeležen Međunarodni dan joge, a u okviru programa obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu.

Susret se sastojao iz tri celine tokom kojih su učesnici mogli da se upoznaju sa blagodetima ove drevne filozofske, duhovne i praktične discipline, koju je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije zvanično prepoznalo kao preventivni i terapeutski metod za unapređenje zdravlja.

Učesnici su imali priliku da primenom jednostavnih koraka direktno iskuse viši stepen fiziološke ravnoteže i unutrašnjeg mira koji redovnom primenom vode unapređenju kvaliteta života. Drugim rečima, kroz praktičnu primenu meditativnih smernica, tehnika disanja i telesnih pozicija, prisutni su vođeni u pravcu stanja joge ili jedinstva, kao temelja individualnog i kolektivnog zdravlja.

Program je nastojao da ponudi skladan odnos komplementarnih tehnika na način koji podržava individualnost, odnosno raznolikost potreba, kapaciteta i namera. Otvorenom času joge prisustvovalo je oko četrdeset polaznika.

Čas je održala Nataša Nikolić, učiteljica joge i meditacije i Holistička terapeutkinja, ispred Holističkog centra i edukativnog prostora Chandra, koji od 2010. nastoji da redovnim edukativnim aktivnostima promoviše psihofizičko zdravlje.

Takođe pročitajte

Popusti na sajtu vulkani.rs povodom Dana zaljubljenih

Želite nekome da poklonite nešto vredno? Odlučite se za knjigu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.