petak , 3 februara 2023

JKP “Naissus” – lider održivog razvoja

Javno-komunalno preduzeće  „Naissus“ iz Niša proglašeno je za  “Lidera održivog razvoja” zbog uspešnog poslovanja i unapređenja prekogranične saradnje, od strane Instituta evropskih regiona iz Salzburga i Media Invent iz Novog Sada.

Direktor JKP ”Naissus” Dejan Andrejević ističe da je do novembra  2013. godine preduzeće poslovalo sa gubitkom  od 331 miliona dinara, a da je danas kurs promenjen i to u pozitivnom smeru sa plusom od 117 miliona dinara, sa tendencijom daljeg povećanja dobiti preduzeća.

“Prijatno sam iznenađen nagradom i posebno mi je drago što je  neko  prepoznaonaš rad i uspešno poslovanje, što dokazuje i finansijski izveštaj na koji sam ponosan. Poboljšan je kreditni rejting preduzeća, kamatne stope sa 21% svedene su  na 3,8 – 4,4%. Zatečena ukupna kreditna zaduženost od  587 miliona dinara smanjena je na 346 miliona dinara, sa tendencijom daljeg smanjenja. Investirano je u nabavku opreme u vrednosti oko 200 miliona dinara. Troškovi reprezentacije koji su 2012. godine iznosili 6,3 miliona dinara smanjeni su  na 1,6 miliona dinara, ističe direktor Andrejević.

Na osnovu svih vrsta poreza i doprinosa godišnje se u budžet uplaćuje oko 400 miliona dinara, što je najveći iznos uplaćenih sredstava od strane svih javnih preduzeća i ustanova u Nišu.

“Trasa cevovoda Studena – Niš izmeštena je sa dela auto puta, izgrađen je „Popovački kolektor“. Godišnje se izgradi više od 11 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, i priključi više od 700 novih korisnika. Laboratorija JKP “Naissus”  dobila je zvaničnu akreditaciju o kompetentnosti u obavljanju poslova ispitivanja kvaliteta vode i godišnje uradi više od  17.000 analiza vode za piće, tehničkih, površinskih i otpadnih voda, ističe direktor Andrejević.

U cilju povećanja buduće energetske efikasnosti preduzeća povećane su aktivnosti izrade studija i projekata, uveden je energetski menadžer i izvršena je obuka naših stručnjaka.

JKP “Naissus” je dobitnik  nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ i plakete privredne komore za ostvarene privredne rezultate u 2015.godini, dok je direktor Dejan Andrejević  iste godine proglašen za  najboljeg menadžera u javnom preduzeću.

“Pozitivni rezultati kao i nagrada “Lider održivog razvoja” pripadaju svima koji rade u našem preduzeću. JKP “Naissus” najbolje posluje u Nišu i nadam se da će se ovako uspešan trend nastaviti I u narednom periodu, zaključuje Andrejević.

Šesti Dunavski biznis forum održan je  5. I 6. oktobra u Novom Sadu u organizaciji Media Inventa i Instituta Evropskih regiona iz Salzburga pod  pokroviteljstvom Privredne komore Srbije.

Takođe pročitajte

Prva majstorska konvencija JUG – Samo informisan majstor je dobar majstor

Udruženje Autoservisi Srbije, jedino srpsko strukovno udruženje servisera vozila, po prvi put organizuje događaj Majstorska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.