Jezdiću Gran prix Naisa, Milanu Mariću i Tamari Dragičević nagrade Car Konstantin i Carica Teodora

Žiri u sastavu LJiljana Dragutinović, Svetislav Goncić i Bane Tomašević dodelio je Gran pri Nenadu Jezdiću,  za ulogu Kašike  u filmu “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića, Tamara Dragičević za ulogu pevačice Silvane Armenulić i Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića poneli su druga dva najveća festivalska priznanja, Car Konstantin i Carica Teodora na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

“Ja sam večeras srećan, radostan, veseo, ponosan ali ne i gord. Večeras se raduju moji prijatelj i porodica…Moja radost i sreća ove večeri bila bi čin sebičluka i egoizma a da se sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film ”Vikend sa ćaletom”..., rekao je Jezić primajući nagradu.

Jezdić je posebno zahvalio “fantastičnom scenaristi i odličnom reditelju” Miroslavu Momčiloviću, naglasivšio da nagradu deli sa svojim glumačkim partnerom iz filma Banetom Vidakovićem.

“Da bi se neke stvari zaslužile i dobile, prvo treba nešto izgubiti. Ja sam ovu ulogu prvo izgubio, jer sam preterano ambiciozno došao na probno snimanje – kaže Jezdić.- Ne želim da me pogrešno shvatite, ali zaista nemam šta da krijem. Nakon probnog snimanja ništa nisam dao i reditelj mi je poslao poruku sa pitanjem da li bih prihvatio neku drugu ulogu u njegovom filmu. Naime, trebalo je da glumim čoveka koji umire od tumora,  koji je strastveni pušač i strastveno troši život. Za tih pola sata probnog snimanja ispušio sam pet-šest cigareta, a inače nisam pušač i normalno je da mi se slošilo. Jednostavno, ništa nisam dao da bi mene odabrali za tu ulogu. Mimo svake logike, sujete i gordosti, opet smo uradili probno snimanje. I uspeli smo da napravilo remek-delo u smislu emocijalnosti – otkrio je Jezdić, dodajući da mu se jaka želja za tom ulogom javila nakon što je zajedno sa ćerkama pročitao scenario i da su one “burno, emotivno reagovale”.

Dragićević koja je nagradu dobila za ulogu pevačice narodne muzike Silvane Armenulić u filmu “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića izjavila je da su napravili film o emociju i ljubav.

I zaista, ovaj lik sam pravila iz duše i to sam osećala sve vreme, rekla je Dragićević primajući nagradu dok je Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu “Toma” baš u Nišu.

“Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi, kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

I nagrade za najbolje epizodne uloge pripale su takođe glumcima iz ovog filam, Andriji Kuzmanoviću koji igra Tominog menadžera i Sanji Marković koja tumači lik Goce, Tomine druge žene.

Debitantsku nagradu dobio je Vukašin Jovanović za ostvarenje u filmu „Jedini izlaz“.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Anđelka Prpić koja zbog ranije preuzetih obaveza nije došla, ali se obratila sa putem video poziva dok je za izuzetnu mušku ulogu nagrađen Ivan Tomić iz filma “Ne igraj na Engleze” Slobodana Pešića.

Takođe pročitajte

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza 

Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih i uređenih planinarskih staza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.