nedelja , 19 januara 2020
Početna / KATEDRA / Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba

Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba

Nakon što je polovinom maja u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti podvrgnuta hiruškoj intervenciju u kojoj joj je ugrađen veštački kuk, Jelisaveta Karađorđević se oporavlja u svom domu u centru Beograda.

S obzirom da je operacija protekla uspešno, kneginja Jelisaveta je već deseti dan nakon intervencije počela da hoda. U isto vreme, u Istorijskom muzeju Srbije privode se kraju pripreme za izložbu која је posvećena kneginji, kojoj se Jelisaveta neizmerno raduje. Direktorka ove institucije kulture Dušica Bojić u novom broju magazina „Bazar“ otkrila je da je izložba trebalo da se otvori u julu, ali je ipak pomerena za polovinu avgusta.

Jelisaveta Karađorđević apsolutno je uključena u  pripreme izložbe „Dugo putovanje kući“, koja je upravo njoj posvećena. Sve ono što je sačuvala, što je deo njene zaostavštine, moći će da se vidi na izložbi. Tu su brojne porodične fotografije, servis Demidovih, escajg Romanovih, posteljina njenih roditelja… Autor sam ja, zajedno sa Tamarom Ognjević, “Artis centrom” i, naravno, samom Jelisavetom”, rekla je u novom broju „Bazara“ direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić naglašavajući da će u ovoj postavci biti vredni eksponati koje će srpska javnost imati priliku prvi put da vidi uživo.

Takođe pročitajte

Šest jako dobrih razloga da jedete šećer i da se ne izvinjavate zbog toga

Brajan Sen Pjer, dijetetičar iz Skarboroa u Mejnu, shvatio je da treba navesti dobre razloge …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.