Foto: TOM

Jedinstveno gastronomsko iskustvo „POD SAČ“ i ove godine u Medveđi

U Medveđi je, 28. avgusta održana Turističko-gastronomska manifestacija „POD SAČ“, takmičenje u pripremanju jela i hlebova pod sačem. Četvrta po redu sačijada je održana na platou u centru Medveđe.

Ova unikatna i jedinstvena manifestacija može parirati i najpopularnijim manifestacijama u svetu jer svake godine nudi poseban doživljaj i iskustvo posetiocima koji su u prilici da posete Medveđu.

Foto: TOM

Ove godine za pripremanje jela pod sačem prijavilo se 7 ekipa: STUBLA, ZMAJ SA RADANA, КAMELOT, BRZA HRANA „ŠAКI“, MUNĐA, MUFTAКISI i ONLY FOOD & HORSES.

Za vreme pripremanja specijaliteta ispod sača, Turistička organizacija opštine Medveđa se potrudila da za prisutne građane obezbedi bogat program. Prijavljene ekipe i pojedinci su se takmičili u Stonom tenisu, Brzom ispijanju piva, Brzom jedenju kobasica, a deca su se takmičila u Limbo Densu, gađanju balona pikadom, preskakanju prepreka i izradi likovnih radova. Svoj program su izveli članovi Svetosavske viteške akademije, a zdravičari: Dušan Doderović, Miloš Perović i Miljan Toković su svojim zdravicama pozdravili prisutne meštane i goste.

Pred sam kraj manifestacije organizovana je javna aukcija dečjih radova, a sav prihod od prodaje, u iznosu od 26.600 dinara, kao i dobrovoljni prilozi u iznosu od 57.545 dinara, su uplaćeni za lečenje malog Vukana Andrejevića.

Prvo mesto u pripremanju jela pod sačem osvojila je ekipa MUFTAКISI, drugo mesto ekipa ZMAJ SA RADANA, a treće ekipa STUBLA.

Foto: TOM

U pripremanju hlebova pod sačem učestvovale su dve ekipe. Ekipa ZMAJ SA RADANA osvojila je prvo mesto, dok je ekipa STUBLA osvojila drugo mesto.

Na takmičenju u brzom ispijanju piva, takmičilo se 6 takmičara: Miroslav Pavlović, Nenad Vuković, Nemanja Vuković, Novica Cakić, David Janković i Milisav Stanojević. Pobednio je Nemanja Vuković, koji je 0,5 litra pova popio za 03:57 sec. Drugo mesto je zauzeo Nenad Vuković sa rezultatom 04:72 sec, a treće David Janković, koji je pola litre piva popio za 04:82 sec.

U brzom jedenju kobasica, takmičilo se 3 takmičara: Goran Veljković,
Nemanja Vuković i Miroslav Pavlović. Pobedio je Nemanja Vuković sa rezultatom 03:59 sec, drugi je bio Miroslav Pavlović koji je kobasicu pojeo za 06-05 sec, a treći Goran Veljković sa rezultatom 41:63 sec.

This slideshow requires JavaScript.

Ovogodišnju manifestaciju „POD SAČ“ su pomogli: Кafe bar Tropikana, Restoran Кamelot, Šarac-Wood d.o.o. Medveđa i Elektroluks Medveđa, a organizator manifestacije je i ove godine bila Turistička organizacija opštine Medveđa.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat koji je sufininsirala opština Medveđa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

WIZZ AIR – Fiksnih 9 evra za različite proizvode i usluge. Važi i za postojeće rezervacije!

Spremite se da svoje iskustvo putovanja uzdignete do neslućenih visina uz naše neverovatno prolećno čišćenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.