ponedeljak , 3 avgusta 2020

Izložba “Trag u beskraju” u galeriji NKC

Otvaranje izložbe Biljane Jovanović Krstić „Trag u beskraju“ održaće se u sredu 8. avgusta 2018. godine, u Galeriji Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 časova.

Biljana Jovanović Krstić je rođena 1980. godine u Vranju. Fakultet likovnih umetnosti završila je u Nišu 2004. godine u klasi profesora mr Đura Radonjića. Magistrirala je didaktičko-metodičke nauke 2012, na Učiteljskom fakultetu u Užicu, na smeru Metodika likovne kulture. Živi i radi u Nišu.

Izložbe i likovne kolonije:
2006. Samostalna izložba slika, Galerija Narodnog univerziteta, Vranje
2018. Samostalna izložba slika, Galerija Narodnog univerziteta, Vranje

Recenzija

Ritam života koji Biljana Jovanović Krstić, svojim slikarstvom uobličava i predočava ukazuje da je čovek samo jedan saučesnik u velikoj drami života, da priroda nije stvorena radi njega već da je on stvoren da bude svedok i bude saučesnik njene lepote veličine i prolaznosti.
Njena kompoziciona rešenja prepuna su eksplozija boja, bilo da se radi o hladnim ili toplim površinama, ona ne prati logiku postojećeg reda stvari, ona svojim trenutnim doživljajem bojom i četkocom i sigurnom rukom stvara svoj svet za koga ne zna kakav će na kraju postati.
Treba naglasiti, da se ovakva slika, kakvu stvara Biljana nikada ne otkriva, saznaje do kraja, deo bića slike je duboko usađena u biće samog stvaraoca da bi mogla da se čita u svim svojim slojevima, i uvek u sebi čuva zagonetke i uzbudljive sadržaje. (Mirjana Jovanović, istoričar umetnosti).

Takođe pročitajte

Toponička reka osvežava bolje i od mora

Banja Topilo se nalazi na 25 km od Niša u živopisnoj dolini Toponičke reke. Do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.