Izložba slika „Lepota nikada ne misli apstraktno“

U galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu, sinoć je otvorena izložba ženskih portreta pod naslovom „Lepota nikada ne misli apstraktno“ autora Zorana Kostića.
Izložba „Lepota nikad ne misli apstraktno“ prikazuje ženske portrete kojima autor, izborom modela, tehnike, kolorita, načinom na koji tretira glavni motiv, pokazuje da žena jeste otelotvorenje lepote, naročito u intimnim momentima, pozirajući potpuno iskreno i otvoreno.
Zoranov naturalistički pristup je u velikoj meri ostvaren, što njegov opus čini još zanimljivijim, jer on na taj način kombinuje artificijelnost slikanog iskaza i intime momenta. Slikar na ovaj način, portretisanim osobama superiorno brani svoj predlog jednog specifičnog eskapizma“, rekla je istoričar umetnosti Jasmina Zlatković na otvaranju.
Zoran Kostić, magistar slikarstva, rođen je u Leskovcu 1962. godine. Redovni je profesor na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, gde predaje crtanje i slikanje. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada iz oblasti slikarstva.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.