ilustracija

Izložba rakija i vina u Izvoru kod Pirota

Prve nagrade za najbolje vino i rakiju na Četvrtoj izložbi vina, rakije i tradicionalnih jela danas u selu Izvor kod Pirota osvojili su Saša Đorđević iz Pirota i Petar Krstić iz Gradašnice.

Đorđević je novinarima rekao da se proizvodnjom rakije dunjevače njegova porodica bavi četiri godine, a u posedu imaju 1.000 stabala dunje.

Nagrada prija i predivan je osećaj da ste napravili najbolju rakiju. To nam je podstrek da pravimo i dalje najbolju dunjevaču i da ona bude vrhunski proizvod“, rekao je Đorđević.

Petar Krstić iz sela Gradašnica kod Pirota osvojio je prvo mesto za najbolje vino i drugo za najbolju rakiju.

Drago mi je zbog ovih nagrada. Prošle godine sam osvojio prvo mesto za najbolju rakiju. Imamo dva vinograda i godinama proizvodimo i rakiju i vino. Veoma nam znači što je žiri prepoznao kvalitet naših proizvoda“, rekao je Krstić.

U prostorijama seoskog Doma kulture oko 20 izlagača iz Izvora i susednih sela izložilo je rakiju i vino, dok su članice Udruženja žena „Izvorsko zrno“ pripremile bogatu ponudu jela iz ovog kraja.

Predsednik Saveta Mesne zajednice sela Miroljub Tošić rekao je da se raduju što je i ove godine bilo izlagača iz susednih sela i pojedinih gradova i što mogu da promovišu tradicionalna pića i hranu.

„Ovo je četvrta manifestacija na radost Izvoraca ali i Piroćanaca. Želimo da ona postane tradicionalna i da promovišemo vrednosti pirotskog kraja rakiju i vino“, rekao je član Organizacionog odbora Vladica Tošić.

Izložbu je organizovala Mesna zajednica Izvora uz pomoć grada Pirota i Turističke organizacije Pirot.

 

Takođe pročitajte

Treći studentski Humanitarni bal

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju treći po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.