Izložba mladih niških slikara

Izložba slika Aleksandra Milanovića i Milana Vukašinovića otvorena je u petak u Paviljonu u Tvrđavi u Nišu.

„U vreme tehnološke zavisnosti Aleksandar Milanović i Milan Vukašinović izgrađuju sopstvene stvaralačke izraze koji svojim autentičnim komponovanjem daju prilog lakšem sagledavanju šireg globalnog konteksta. Iako je likovni govor dvojice umetnika različitog karaktera i senzibiliteta, ipak im je zajednički jedan vitalistički stav prema krizi društva. Razrađujući svaki na svoj način kritičku misao ističu potrebu za novim, pozitivnim vizijama čoveka i svet – navodi kustos Galerije savremene likovne umetnosti Radmila Kostić.

Vukašinović je diplomirao slikarstvo 2012, a master studije završio 2013. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora Bratislava Bašića. Dobitnik je nagrade za najbolje umetničko ostvarenje u celini na master akademskim studijama. Učestvovao u radu Likovne kolonije Sićevo 2013. godine.

Izlagao je na više referentnih kolektivnih izložbi u Nišu, Beogradu i VelikomTrnovu (Niški crtež, Likovni umetnici Niša, izložba Mladost Niš art fondacije,Likovna kolonija Sićevo).

Milanović je diplomirao slikarstvo 2012, a master studije završio 2013. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi profesora

Đura Radonjića. Dobitnik je nagrade za postignute rezultate u toku osnovnih akademskih studija i Plakete za izuzetne rezultate Gradske opštine Niška Banja. Održao je samostalne izložbe u Niškoj Banji, Nišu i Knjaževcu. Izlagao je na više referentnihkolektivnih izložbi u Nišu, Beogradu i Zrenjaninu (Niški crtež, Likovni umetniciNiša, izložba Mladost Niš art fondacije, Novoprimljeni članovi ULUPUDS-a, Likovni salon).

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.