petak , 18 septembra 2020

Izložba “Korisne beskorisne slike” u okviru Kulturnog proleća all’italiana

U okviru manifestacije “Kulturno proleće all’italiana” u Nišu,  od 20. aprila do 1.maja možete pogledati izložbu italijanskog autora Kristijana Mantuana.

Izložba pod nazivom “Korisne beskorisne slike” nastala je kao plod bunta protiv društvenih mreža, koje transformišu fotografiju na beskoristan, jednostavan i predvidiv način. Time je stvorena originalna serija radova “beskorisnih slika”, povezanih među sobom preciznom estetikom, koja budi napetost kroz intimni i lični način čitanja.

Kristijan Mantuano je otpočeo svoju fotografsku karijeru raznim uličnim reportažama s ciljem da istakne odnos između čoveka i javnog prostora, između teritorije i hronike. Kao profesionalni novinar realizovao je brojne dokumentarce i video klipove za koje je radio fotografiju i editing video.

Godine 2010. pohađao je majstorski kurs urbane fotografije u Međunarodnom centru za fotografiju u Njujorku a 2013. osniva grupu One Shot Image. Od tada se uglavnom bavi fotožurnalizmom objavljujući svoje fotografije u značajnim italijanskim i svetskim magazinima.

Takođe pročitajte

Mališani JPU „Pčelica“ Niš u akciji „Najveći crtež na svetu“.

Na poziv NURDOR-a da pomognu svom najvećem donatoru italijanskom roditeljskom udruženju AGEOP i obezbede finansijska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.