Izložba kaligrafije „Ona živi“ u kafe galeriji Paris Art

Aleksandar Stanković predstaviće se izložbom kaligrafskih radova pod nazivom „Ona živi“, a otvaranje je zakazano za nedelju 13. maja od 19 sati.

Aleksandar Stanković rođen je 1975. godine u Nišu, gde je završio hemijsko – prehrambenu školu. Više od deset godina se bavi kaligrafijom iako profesionalno nije vezan za umetnost.

Prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Azbučnik“ imao je 23. februara 2018. godine  u Studentskom kulturnom centru na kojoj je prisustvovalo četrdesetak ljudi, a između ostalih i Milovan Penkov, A.Pavićević – predsednik ULUPUDS-a i Kamenko Marković.

Autor je knjige „Rembrant Kamenka Markovića“ čija je promocija bila 31. januara u Studentskom kulturnom centru dok je sam autor radno angažovan na temu svetosavlja za humanitarne akcije Specijalne škole Bubanj preko udruženja „Luna“ iz Niša.

O svojoj izložbi u kafe galeriji Paris Art (ulica Mije Petrovića 4b, 18000 Niš), Aleksandar Stanković kaže:

„Danas u eri modernih tehnologija,kaligrafija je nekako skrajnuta kao nešto nepotrebno. Međutim, ona pronalazi svoj put, probija se, četkicom, trskom, perom…zato izložba i nosi naziv „Ona živi“ kaoporuka da je ona još uvek tu.

Ulaz na dešavanje je besplatan.

Takođe pročitajte

Niš beleži sve veći broj turista

Da li se broj turista koji posećuju Srbiju povećava, da li je jug centralne Srbije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.