Izložba „Insignije“ Ane Simić u KvArt BW

Serija radova mlade umetnice inspirisana je srpskom grafikom 18. veka i srednjovekovnim kostimom koji su nosile vladarske ličnosti i vlastela.

Prva samostalna izložba višestruko nagrađivane studentkinje završne godine Fakulteta likovnih umetnosti Ane Simić biće otvorena u utorak, 29. avgusta, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Serija radova pod nazivom „Insignije“ inspirisana je srpskom grafikom 18. veka i srednjovekovnim kostimom koji su nosile vladarske ličnosti i vlastela. Mlada umetnica kroz svoj rad istražuje ranjivost, lepotu i nesavršenost žena. Tehnika kojom se izražava zasniva se na korišćenju tuša i pera, što joj omogućava preciznost i detaljnost u realizaciji crteža na pamučnom platnu.

„Umetnica promišljeno daje omaž ženama svih epoha – majkama, vladarkama, suprugama, sirenama i vešticama – izvlačeći ih iz senke muškarca iako se insignije, kao oznake visokog društvenog položaja ili ugleda, uglavnom automatski povezuju sa muškarcima, najčešće vladarima“, navela je Bojana Jovanović, istoričarka umetnosti.

Ana Simić rođena je 2001. godine i studentkinja je Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na odseku Slikarstvo. Pored slikarstva, bavi se sitoštampom, animacijom i kolažom. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i za svoj rad je višestruko nagrađivana.

Organizacijom izložbe „Insignije“, umetnička inicijativa KvArt BW i Galerija ŠTAB nastavljaju da pružaju podršku mladim i talentovanim umetnicima. Izložba će biti otvorena do subote, 9. septembra, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.