Izložba Ibrahima Male povodom 140 godina Crvenog krsta

Crveni krst Niš  Vas organizuje izložbu humanitarne fotografije, autora Ibrahima Male, koja će biti otvorena 23. aprila u 13 sati u maloj sali niškog Univerziteta (Banovina).

Izložba se organizuje u okviru obeležavanja velikog jubileja – 140 godina postojanja Crvenog krsta Niš. Humanitarna fotografija upravo oslikava deo aktivnosti organizacije Crvenog krsta, vreme seoba i migracija.

U holu Univerziteta prikazaćemo patnju naroda i pojedinca pomerenog sa svog ognjišta u nama bliskoj istoriji – 2014. i 2015.god. snimljenu kamerom delegata Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Ibrahima Male. 

Autor: Ibrahim Mala (Ibrahim Malla)je profesionalni fotograf. Radio je kao delegat za audio-vizuelne komunikacije Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na bliskom istoku i severnoj Africi,  na mnogim misijama Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i za više nacionalnih društava kao što su: Britanski Crveni krst, Švedski Crveni krst, Norveški Crveni krst, Finski Crveni krst, Nemački Crveni krst, Danski Crveni krst, kao i Kanadski Crveni krst.

Gospodin Malla Ima veliko iskustvo u oblasti primenjene humanitarne fotografije u vanrednim situacijama, radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti SCP u vreme sukoba, dok su njegove fotografije ivideo materijali  korišćeni kao glavni izvor za komunikaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Takođe je radio i u Iraku, Jemenu, Libanu, Jordanu, Turskoj, Libiji i Tunisu. Treninge iz oblasti fotografije u vanrednim situacijama je držao u Maroku, Libiji, Iranu, Siriji, Libanu, Italiji, Tunisu, Finskoj.

Ibrahim mala je dobitnik 7 međunarodnih nagrada za fotografiju, a izložbe svojih radova je držao u Italiji, Nemačkoj, u Ženevi i Londonu, u Španiji i Škotskoj, u Mančesteru u Kraljevskom muzeju rata, kao i u Sidneju, Moskvi, Norveškoj, Finskoj i Švedskoj.

Njegove fotografije nose snažnu humanirtarnu poruku, oslikavajući svu tragediju konflikta, ali i humanitarne akcije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ibrahim Mala je držao kurseve fotografije i za više nacionalnih društava CK, u različitim zemljama, kao što su Sirija, Italija, Hrvatska, Katar, Maroko, Iran, Finska i Bosna i Hercegovina.

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.