utorak , 27 jula 2021

Izložba dvoje italijanskih umetnika u galeriji Art 55

Izložba radova italijanskih umetnika Roberta Đaninetija (Roberto Gianinetti) i Klaudije Kanavezi (Claudia Canavesi) biće priređena u niškoj Galeriji ART 55 od 9 do 23. avgusta.  U okviru izlagačkog programa, postavka koju čine crteži i grafike Đaninetija i Kanavezijeve jedan je od koraka u nastojanju da se predstavi trenutak u okviru kulturnih aktivnosti u Italiji.

Posvećenost crtežu kao samostalnoj disciplini ali i kao nosiocu izraza definišu radove KaludijeKanavezi. Na drugoj strani, intenzivni koloriti neposredni rukopis, prepoznatljivi su elementi poetike Roberta Đaninetija. Odnos međusobnog uklapanja koji grade ova dva umetnička pristupa, umnogome određuje karakter same postavke.

Kao i manifestacija Srpsko-italijanski umetnički dijalog koja se održava u Sićevu u vreme otvaranja ove izložbe a čiji su učesnici Klaudija i Roberto, i njihovo zajedničko predstavljanje publici Niša u Galeriji Art 55 doprinos je boljem poznavanju dešavanja na kulturnoj mapi Italije.

Roberto Đanineti Roberto Gianinetti 

Rođen 1957. godine u Verčeliju, Italija. Diplomirao na Akademiji lepih umetnosti Brera u Milanu. Predavač na katedri za grafiku na ACME Accademia di Belle Arti Europea dei Media u Milanu, 2015-2008. Bavi se grafikom i istraživanjima o otiskivanju na tkanini i odeći.

Rukovodilac i učesnik letnjih kurseva iz oblasti grafike KAUS, Urbino, 2007; Akademija likovnih umetnosti Lođ, 2005; Godišnji susreti grafičara, Barnacavallo; Institut likovnih umetnosti, Vercelli.

Učesnik na simpozijumima u Litvanoji, Rumuniji, Srbiji, Bugarskoj, Rusiji, Austriji, Nemačkoj.

Izlagao u Italiji, Danskoj, Poljskoj, Španiji, Čileu, Južnoj Koreji, Litvaniji, Nemačkoj, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini, Rusiji, Švajcarskoj, Brazilu, Kanadi, SAD, Austriji.

KlaudiaKanavezi (ClaudiaCanavesi)

  1. godine završila Državnu likovnu školu Busto Arsizio. Diplomirala je 2000 godine na Akademiji lepih umetnosti Brera u Milanu u klasi Paola Galeranija. Od 2014. godine radi kao profesor u Art School of Carlo Dell’Ackua Legnano.
    Od 2003. do 2013. godine, predavač plastičnih i vizuelnih disciplina u umetničkimškolama u provincijama Milano i Komo.
    Od 2009. saradnik naArhitektonskom fakultetu u Milanu.
    Od 2010. godine saradnik u Odeljenju za kulturu Grada Carnago u organizaciji umetničkih događaja u prostoru crkve San Rocco.Od 1997. godine učestvovala u radu brojnih simpozijuma u Italiji i inostranstvu.

Takođe pročitajte

Šesta Striporama od 12. do 15.avgusta

Striporama- međunarodni festival stripa i popularne kulture, u organizaciji striparnice Južni Darkwood i pod pokroviteljstvom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.