Izazovi roditeljstva u digitalnom dobu

Roditeljstvo je najodgovornija uloga u životu pojedinca koja donosi i prilično izazovne zadatke. Ništa manje nije izazovno i detinjstvo, kao i adolescentno doba kada se deca susreću sa raznim situacijama i okolnostima kroz koje uče, sazrevaju i razvijaju se.

Savremeno (digitalno) doba je donelo nova iskušenja kako deci tako i roditeljima i uz to svakodnevnu brigu usled dostupnosti vrlo raznolikog sadržaja koji mogu uticati na ponašanje i razvoj deteta. Da li su društvene mreže bauk? Da li i kako ograničiti detetu korišćenje sadržaja na internetu? Kako naučiti dete da “pametno” koristi informacije koje su dostupne? Kako ga edukovati o “deljenju” ličnih informacija na društvenim mrežama? Kako kontrolisati sve ono što je dostupno i kako ostati svestan prave stvarnosti samo su neka od dilema sa kojima se roditelji sreću svakodnevno.

Odnos između dece i roditelja je veoma kompleksan, a sa druge strane on postavlja temelje za razvoj ličnosti. Kako odrastanju, tako je i roditeljstvu potrebna podrška, katkad i savet stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem pojedinca i porodice. Ovakva vrsta razgovora, može povećati zadovoljstvo roditeljstvom i na kraju blagotvorno utiče na ponašanje i razvoj deteta.

10. oktobra u 19h, u okviru obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, na DokTok Instagram kanalu, održaće se još jedan DokTok Live događaj, upravo na temu Izazova roditeljstva u doba društvenih mreža o kojoj će govoriti psiholog i psihoterapeut pod supervizijom Ana Kojić.

Vaša pitanja možete slati anonimno putem društvenih mreža, a odgovore stručnjaka ćete dobiti upravo tokom ovog online događaja.

Ukoliko se suočavate s bilo kojim problemom kao roditelj, imate bilo kakvo pitanje vezano za odrastanje i razvoj vašeg deteta ili samo osećate potrebu za podrškom, potražite pomoć stručnjaka. Oni mogu pružiti odgovarajuću podršku i pomoći vam u prevazilaženju izazova koje roditeljstvo donosi.

DokTok psiholozi, psihijatri i psihoterapeuti su svakoga dana dostupni na platformi. Oni su tu da pruže podršku porodicama koje imaju poteškoće sa decom i adolescentima, da vas saslušaju ako ste uznemireni ili prolazite kroz težak period, da vam pruže savet i neophodnu psihološku podršku. Odaberite stručnjaka sa kojim želite da razgovarate i zakažite svoju konsultaciju.

Takođe pročitajte

Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.