Izazov za mlade matematičare

Društvo matematičara Srbije povodom jubileja 50 godina izdavanja „Matematičkog lista“,pokrenulo je kviz takmičenje pod istoimenim nazivom.
Kviz podrazumeva ekipna takmičenja učenika mlađih razreda osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, i učenika starijih razreda, od petog do osmog. Takmičenje se ove godine održava prvi put. Školska tamičenja treba da se održe do 30. septembra.
„Izbor sadržaja i pitanja na kvizu prave aktivi nastavnika matematike po školama, u saradnji sa učiteljima. Rezultate školskih takmičenja treba dostaviti podružnicama i Društvu matematičara. Nakon toga slede opštinska takmičenja, pa okružna, subregionalna, regionalna i državno takmičenje, i svako se održava u roku od po 15 dana” , kaže predsednica Podružnice društva matematičara za Jablanički okrug Angela Milić Mladenović.

Opštinsko takmičenje će biti završeno do 15. oktobra, do 30. oktobra okružno, do 15. novembra subregionalno i regionalno do 30. novembra. Državno takmičenje će biti održano u decembru.

Srednja škola „Rade Metalac“ pokreće Školu matematike za učenike osnovnih škola, i to najpre za učenike petog i šestog razreda, a kasnije i za učenike sedmih i osmih razreda, kao i za učenike trećih i četvrtih razreda osnovih škola. Škola će krenuti sa radom 15. oktobra. Prijava učenika petog i šestog razreda za Školu matematike je u toku.

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.