Ivana Kostić treća na Balkanskom prvenstvu u biciklizmu

Članica reprezentacije Ivana Kostić iz Vlasotinca osvojila je treće mesto na Balkanskom prvenstva u Bijelom Polju. Prva je takmičarka iz Bosne i Hercegovine Lejla Tanović a druga Grkinja Varvara Fasoi

Ivani je ovo je četvrta medalja na Balkanskom prvenstvu jer je jednom bila prva, jednom druga i sada je po drugi put treća.
Takmičenje je danas održano u Belom Polju i ovo je Ivanina prva trka u Crnoj Gori.

„Staza je bila izuzetno teška, delom zbog temperature od 41 stepena nasuncu, delom zbog vremena trajanja trke nekarakteristicnog za kros-kantri disciplinu. Moja trka je trajala dva sata i pet minuta. Predstavnici nacionalnih timova pokušali su da se izbore za krug manje u kategoriji žena ali  smo ipak  vozile startni krug plus pet krugova. Brz start na asfaltnom spustu te naglo skretanje desno na jak i dug uspon, tehnički spust na sredini kruga i tehnički i fizički izuzetno težak uspon su okarakterisali krug na ovoj stazi, prenosi nam Ivana.
U kategoriji zena su startovale predstavnice Srbije, Grcke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Bugarske.
„Od starta do trećeg kruga sam vozila sa Turkinjom, između 3. i 4. pozicije. Uspela da je prestignem na usponu i zadržala treću poziciju do kraja trke.  Trka je bila i internacionalnog karaktera, bodovala se za UCI listu. Trecim mestom sam osvojila 15 bodova i nadam se napretku pri narednom preseku svetske liste.
Naredna trka je Državno prvenstvo u Niškoj Banji, 17.jula sa startom u 11 i 13 časova ,. Okupice sve bicikliste iz Srbije, na stazi atraktivnoj za gledaoce.
„Nakon toga me ocekuje maraton Tri strane Kopaonika 31.jula. Vozicu timsku trku, sa reprezentativkom Mađarske Lindom Zelenij Goltl. A posle toga na zasluzeni odmor.“

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.