četvrtak , 24 septembra 2020

Italija u Nišu

Mladi ambasadori u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, bioskopom Kupina i Univerzitetskom bibliotekom “Nikola Tesla” organizuju promociju italijanske kulture u Nišu od 20.aprila do 1. maja.

Za sve one koji žele da se upoznaju sa italijanskom kulturom, muzikom, filmovima, istorijom i kulturnim nasleđem ove mediteranske zemlje, donosimo dašak Italije ovog proleća u Niš.
Program počinje otvaranjem izložbe fotografija „Korisne beskorisne slike“ Kristijana Mantuana 20. aprila od 17h u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“.
Izložbu će otvoriti direktor Italijanskog instituta za kulturu Davide Skalmani. Izložba “Korisne beskorisne slike” nastala je kao plod bunta protiv društvenih mreža, koje transformišu fotografiju na beskoristan, jednostavan i predvidiv način. Time je stvorena originalna serija radova “beskorisnih slika”, povezanih među sobom preciznom estetikom, koja budi napetost kroz intimni i lični način čitanja. Kristijan Mantuano je otpočeo svoju fotografsku karijeru raznim uličnim reportažama s ciljem da istakne odnos između čoveka i javnog prostora, između teritorije i hronike.
Izložba će biti otvorena svakog dana do 1. maja i ulaz je besplatan. Od 17.30h u bioskopu Kupina biće održano predavanje direktora Italijanskog instituta za kulturu Davidea Skalmanija o Italijanskoj kulturi, kulturnoj baštini, istorijskom nasleđu, turističkim
atrakcijama i kinematografiji.
Nakon predavanja u 18.15 kreće ciklus italijanskih komedija u bioskopu Kupina filmom „Opusti se!“, koji prati priču melanholičnog profesora kome se život potpuno preokrene kada sazna da mu je buntovni tinejdžer zapravo sin.
Ciklus će trajati do 24. aprila i svakog dana moći ćete da pogledate po jedan italijanski film: „To je
učinio sin“, „Pingvinov film“, „Neustrašiv“ i „Šta ću ja ovde“. Više o filmovima možete videti ovde

Takođe pročitajte

Niš bez automobila

Sa idejom da se ukaže na značaj održive mobilnosti, unapredi javno zdravlje i smanji zagađenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.