Mladi bračni par Mima i Milan Mihailović pre godinu dana započeli su proces planiranja i sprovođenja ideje koja je potekla iz njihovog porodičnog gnezda, a danas se realizovala u ketering firmu.
IT Catering je mlada kompanija nastala prvenstveno iz ljubavi prema hrani i želji da se tradicionalni ukusi spoje sa internacionalnim. Večini ljudi iz vašeg okruženja u zavisnosti od posla kojim se bave, zajedničko je to da se uglavnom obroci svode na one “s nogu” ili u lokalnoj pekari i radnjama brze hrane. Upravo je to što su na umu imali osnivači IT Catering-a Mima i Milan.
“Kada smo krenuli sa samom realizacijom, mislili smo najviše na ljude u kancelarijama jer nam se činilo da će njima biti najpraktičnije, a kako veći deo dana provode u zatvorenom prostoru, retko imaju vremena da konzumiraju kvalitetan obrok.” – kaže Mima.
Šta je ono što vašu kuhinju i jela izdvaja od ostalih?
“U našoj kuhinji nema aditiva, sve što pravimo od testa je domaće. Trudimo se da budemo drugačiji što kroz izbor sastojaka naših jela, što kombinacijom ukusa. U meniju IT Catering-a je između ostalog i losos, do koga je teže doći, a da bude isključivo svež i kvalitetan. Morski plodovi, sokovi, marakuja, mango je nešto što nije baš zastupljeno u našem gradu ali može se pronaći kod nas. Avokado bi posebno izvdvojili jer je česta osnova mnogih naših zakuski.”
Često nas u nameri da promenimo navike u ishrani sprečava između ostalog nedostatak izbora hrane u restoranima. Kako veći deo dana provodimo na poslu, ponekad i u stresnim situacijama, baterije je najbolje napuniti kvalitetnim obrokom.
Koja je bila vaša vizija prilikom pokretanja celog projekta kompanije?
“Razumemo da je u svetu u kome živimo teško naći vremena za pripremu zdravog obroka i da se sve više okrećemo brzoj hrani. Naš zadatak je da to promenimo. Pored brige da naši kupci budu zadovoljni kako cenom tako i kvalitetom hrane, vodimo računa i o našoj životnoj sredini.”
Na meniju IT Catering-a možete pronaći Šarenu salatu, meksičku salatu, gorgonzola piletinu, green turkey, njoke ali i vegan burger.
“Najbitnije od svega je to što mi živim tako, odakle je i počela cela ideja. Mi smo se tako hranili kod kuće i vodili računa, volimo da eksperimentišemo i volimo internacionalne kuhinje ali naravno i našu. Kombinacija naše i svih ostalih kuhinja. Ideja da menjam svake nedelje meni, nešto ostaje nešto se novo ubacuje. Imamo mogućnost porudžbine za celu nedelju, takođe i grupne narudžbine i sve to ide preko našeg sajta i preko telefona.”
Postoje tri mogućnosti naručivanja : – za celu nedelju, i ta porudžbina se obavlja do nedelje do ponoći, a to takođe važi za one koji bi poručili samo za ponedeljak. Postoji i sistem dan za danom.
Jedan od problema jeste i cena koju bi ljudi trebali da izdvoje za kvalitetan obrok, pa vrlo često im je upravo to problem. Kakva je vaša politika po pitanju toga?
” Ljudi se generalno krenuli da vode računa o ishrani, sve više i više ljudi se okreće nekom drugačijem režimu ishrane ali naravno mora se imati u vidu i materijalna situacija.
Sve naše namirnice su organske i kvalitetne, svesni smo kupovne moći građana, iako su cene više nego ukoliko želite da se počastite pljeskavicom ponovo smo gledali da to bude koliko toliko u skladu sa okruženjem, a sama razlika se vidi ukoliko uporedite cene u većim gradovima zemlje. ”
U ponudi su čak 18 ručkova i 6 doručka, sokovi za koje kažu da planiraju da prošire ponudu, a trenutno u porudžbinama dominiraju mlađe generacije i ljudi iz IT sektora.
Više na IT Catering sajtu
Instagram IT Catering