Foto: Milana Relic

Isplativa selidba, a bez muke – mit ili istina

Iako bi trebalo da predstavlja radostan trenutak u našim životima zbog novog početka, zbog utroška vremena, energije i novca, selidba se pretvara u nešto sasvim suprotno. Međutim, ne mora da bude tako.

Najbolji način da selidbu iz noćne more pretvorite u san je angažovanje agencije za selidbe. U nasatvku saznajte kojim će vam sve to uslugama agencija olakšati i pružiti pomoć tokom selidbe i da li je na kraju to isplativija selidba od samostalne.

Pakovanje i obezbeđivanje stvari

Pakovanje i obezbeđivanje stvari podrazumeva da agencija za selidbe obezbedi sav potreban materijal za pakovanje, kao što su kutije, folije, trake, puc-puc folije, streč folije, kartoni, papiri, nalepnice i slično. Takođe, agencija za selidbe će profesionalno i pažljivo spakovati sve vaše stvari, tako da budu zaštićene od oštećenja, prljanja i gubitka.

Agencija za selidbe će takođe obeležiti sve kutije i napraviti spisak stvari koje se nalaze u njima, kako bi se olakšalo raspakivanje i raspoređivanje stvari na novoj lokaciji.

Iako je ovo posao koji možete i vi obaviti, ovo je posao koji nam zapravo oduzima najviše vremena i obično se oduži na nekoliko dana. U slučaju angažovanja agencije, ovo traje svega jedan dan.

Siguran transport stvari i nameštaja

Siguran transport stvari i nameštaja podrazumeva da agencija za selidbe obezbedi adekvatno vozilo za prevoz vaših stvari, bilo da se radi o kombiju, kamionu ili pikapu. Agencija za selidbe će takođe utovariti sve vaše stvari u vozilo, tako da budu stabilno i bezbedno postavljene, kako se ne bi pomerale i oštetile tokom vožnje.

Agencija za selidbe će takođe prevesti vaše stvari do željene destinacije, bilo da se radi o drugom gradu, drugoj državi ili inostranstvu. Agencija za selidbe će takođe istovariti vaše stvari na novoj lokaciji i postaviti ih u prostor koji ste odredili.

Siguran transport stvari i nameštaja je ključan za uspešnu selidbu, jer će vam omogućiti da vaše stvari stignu na vreme, bez oštećenja, koja bi kasnije prouzrokovala troškove popravke, reparacije ili u najgorem slučaju kupovine nove stvari.

Jutjub kanal agencije Ajkula sadrži dosta klipova sa terena, pa možete pogledati na koji način profesionalci obavljaju obezebeđivanje, utovar, istovar pa na kraju i transport stvari.

Montaža i demontaža nameštaja

Montaža i demontaža nameštaja podrazumeva da agencija za selidbe rastavi sve komade nameštaja koji se ne mogu preneti u celosti, kao što su kreveti, ormari, stolovi, viseće police i slično.

Na novoj lokaciji, radnici agencije će sastaviti sve komade nameštaja i postaviti ih na mesta koja ste odabrali.

Montaža i demontaža nameštaja je veoma korisna usluga, jer će vam uštedeti vreme i novac koji biste utrošili na kupovinu neophodnog alata.

Pouzdan transport vrednih stvari, umetničkih dela, klavira

Pored osnovnih usluga, agencije za selidbe pružaju i specijalne usluge, koje se odnose na transport vrednih stvari, umetničkih dela, klavira i drugih predmeta koji zahtevaju posebnu pažnju i tretman.

Ova usluga podrazumeva da agencija za selidbe obezbedi poseban materijal za pakovanje i zaštitu ovih predmeta, kao što su drvene kutije, mekani jastuci, vazdušni jastuci, termo folije i slično. Takođe, agencija za selidbe će obezbediti posebno vozilo za prevoz ovih predmeta, koje ima adekvatnu klimu, amortizaciju, sigurnosne sisteme, tapaciranu unutrašnjost.

Naravno, kada se radi o odabiru radnika koji će obaviti ovaj zadatak, agencije u ovim slučajevima uvek šalju najiskunije i najobučenije radnike, kako bi sve prošlo bez i najmanje greške.

Izbor agencije za selidbu i isplativost

Kada ste odlučili da se preselite i da angažujete agenciju za selidbe, važno je da izaberete pravu agenciju koja će vam pružiti kvalitetnu i profesionalnu uslugu. Prilikom odabira agencije obratite pažnju na neke faktore koji su najčešće garancija da se radi o pouzdanoj agenciji.

Za početak proverite reputaciju agencije za selidbe. Ovo možete da učinite putem interneta, u medijima, kod prijatelja, poznanika ili drugih klijenata koji su koristili njene usluge. Pročitajte recenzije, komentare, ocene i iskustva drugih ljudi koji su se selili sa tom agencijom.

Uporedite cene i uslove agencija za selidbe. Kada ste napravili uži izbor agencija za selidbe koje vam deluju pouzdano i kvalitetno, uporedite njihove cene i uslove. Zatražite od svake agencije za selidbe da vam da ponudu za vašu selidbu, koja će sadržati sve detalje o uslugama, materijalu, vozilima, osoblju, vremenu, garanciji i drugim bitnim aspektima.

Ne postoji unapred određena cena neke selidbe so obzirom da se ona forimira na osnovu vaših potreba i specifičnih faktora. Koji sve to faktori utiču na cenu saznajte na stranici –  selidbe Beograd cene.

Za sam kraj proverite licencu i osiguranje agencije za selidbe. Pre nego što potpišete ugovor sa agencijom za selidbe, proverite da li ima validnu licencu za obavljanje delatnosti selidbe i transporta.

Iako se na prvi pogled može činiti da je samostalna selidba jeftinija, kada se uzmu u obzir troškovi iznajmljivanja vozila, goriva, pakovanja i potencijalnog oštećenja stvari, kao i uzimanje slobodnih, neplaćenih dana, angažovanje agencije može biti isplativije.

 

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.