Iskustva i izazovi u zapošljavanju mladih u Nišu

Beogradski fond za političku izuzetnost i Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA organizovali su okrugli sto „Iskustva i izazovi u zapošljavanju mladih u Nišu“ koji je okupio više od 50 eksperata koji se bave ovom temom.

Pored predstavnika iz Niša, učešće na okruglom stolu su uzeli i eksperti na temu zapošljavanja mladih iz Leskovca, Vranja, Kosovske Mitrovice, Prizrena i Peći.

mladi zaposljavanje nis okrugli stoCilj organizatora je bio da na jednom mestu okupi sve relevantne aktere koji se bave zapošljavanjem mladih i na taj način doprinese identifikaciji problema u ovoj oblasti, ali i pokretanju javne rasprave o novim i inovativnim rešenjima u borbi protiv nezaposlenosti mladih, uvek naglašavajući važnost razmene informacija među institucijama u osmišljavanju novih politika i proceni učinkovitosti.

Na okruglom stolu su se kao panelisti obratili: Đorđe Popović, Beogradski fond za političku izuzetnost,  Milan Stefanović, Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA,  Boban Matić, direktor filijale nacionalne službe za zapošljavanje,  Stevan Živković, Šef Kancelarije za mlade, Grad Niš,  Zoran Marković, Regionalna privredna komora Niš, Milivoje Jovanović, OCD ENECA, Stanislava Kulidžan, IOCD HELP, Goran Mladenović, IT Klaster naprednih tehnologija i Kristina Petrović, Omladinski edukativni centar. 

U uvodnim izlaganjima a i kasnije u diskusiji prisutni su mogli da čuju informacije o programima i aktivnostima kako udruženja tako i institucija i lokalne vlasti, a mogli su se čuti i problemi vezani za zapošljavanje mladih a i neka inovativna rešenja. 

Ovaj okrugli sto je šesti u nizu, u okviru projekta Promovisanje zapošljavanja mladih putem socijalnih partnerstava i saradnje u lokanim zajednicama. Nišlije će u organizaciji PROTECTA-e uskoro moći da čuju i preporuke za zapošljavanje mladih koje će biti izrađene u narednih dva meseca a na osnovu zaključaka sa okruglih stolova.

Projekat finansira Evropska unije u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2013”

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.