četvrtak , 26 maja 2022

„Irie FM“na festivalu PozitivNI

Jedan od najpopularnijih bendova u regionu, beogradski sastav Irie FM nastupiće na ovogodišnjem festivalu PozitivNI u petak 1.juna u parku Čair.

Bend će nastupiti prvi put na festivalu ali i prvi put u Nišu. PozitivNI i ove godine ostaje veran tradiciji da svojim posetiocima celokupan program daruje besplatno tako da će osmeh i pozitivno raspoloženje biti ulaznica za ovaj koncert.
Irie FM bend činiosmočlanaekipa : VukašinMarković, Slobodan Jovanović, Ana Protulipac, UrošMilojević, Nikola Spasić, Sava Miletić, DejanNestorovići Ivan Radivojevićokupljenaokozajedničkogcilja – stvaranjamuzikesaukusom!
VukašinMarković – frontmenbenda je kakokaže, posledugogodina, konačnonašaoćupsazlatomkoji je većiiznačajnijiodonogizčuveneserije “Porodičnoblago”. Tada je, krozlikmladogBebanaotkrivaoglumu, međutim, kaže da je odavnomuzika u njegovomživotudefinitivnopreuzelaprimat. Sa Vukašinom u linijistojediskretniheroji, drugarikoji dele svakodnevicuiaktivnooblikujuovaj bend. Tusuikada se teglioprema – ikada se deli lova. Žanrovski, korenizvukabendaIrieFminjihovogprvogalbuma “Skills Of The Youths” (“Veštinemladih”) se nalazenapodručjukaripskog mora ilondonskepodzemneželeznice, veštozamotanog u kaput saKalenićpijace.
Na krilimaovogizdanjaiRototomtakmičenja 2012. godine, bend je proglašenzanajboljimladievropski reggae bend u Evropi, u konkurenciji od preko 600 bendova. Kao nagradu, bend je osvojioturnejupoEvropiuz “prime-time” satnicenanajvećim reggae festivalima, gde je imaoprilike da svirasasvimvelikimimenimaizdomena reggae muzike.
Novi materijalbenda, je nadasvedrugačijiprvenstvenozbogpesamanamaternjemjeziku, ali je ižanrovski “roots reggae” pravacobogaćenuplivimadrugihmuzičkihukusakaoštosu disco, afrobeat, funk idrugi. Time bend crpisvojeuticajeizvišesfera, stavljajućiovaj put akcenatnakulturološkibližuformuteksta, što se pokazalokaoveomapozitivnapromena. Višesvirki van zemljenego u zemlji, evropskapriznanja, iturnejepoEvropiiIndiji, sudokazkvalitetaIrieFm-a, aliibudeželju da se ovaj bend češćepojavljujenadomaćimprostorima.

IrieFm je bend novog pop zvukaizBeograda. Mešarazličitetradicionalnepristupe pop muzici, ipovezujeih, bez mnogoosvrtanažanr, tako da zvukbendavariraodpesme do pesme. “Multi-task” muzičari, kreativci, okupljeniokojedneideje – kreiranje “nove” muzikekojaimadirektanpristupsvojojpublici.
OvogodišnjiPozitivNI festival održaće se od 31.maja do 3.juna 2018.godine.
Fb event: https://www.facebook.com/events/605823296437600/
Links: https://www.youtube.com/watch?v=FKb0XDYphe0
https://www.youtube.com/watch?v=_Ey3WyIlPfs
PozitivNI: http://www.pozitivni.rs/

Takođe pročitajte

Saznaj zašto lokalna zajednica treba da se pita

Trag fondacija Vas sa velikim zadovoljstvom poziva da prisustvujete online događaju koji će se održati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.