petak , 24 marta 2023

Institut Niška Banja obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

Od 1951. godine se u čitavom svetu 8. septembra obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta, sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na ulogu koju fizioterapeuti imaju u prevenciji, lečenju, očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života.

Fizioterapeuti pomažu povređenim i bolesnim ljudima da povećaju pokretljivost zglobova i na taj način ublaže ili u potpunosti spreče trajne posledice povreda ili bolesti.

Moto manifestacije je POKRENE SE OSETI ŽIVOT. Fizioterapeuti će kroz zajednički čas vežbanja, prezentovati vežbe za lep početak radnog dana i ukazati na značaj fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatoloških bolesti, prevenciju gojaznosti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanju psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, javnom času vežbanja će prisustvovati, osim fizioterapeuta, i svi zaposleni u Institutu”Niška Banja”, učenici srednje medicinske “Dr Miodrag Lazić” i škole “Mode i lepote”, koji profesionalnu praksu pohađaju u našem Institutu.

Deliće se i promotivni materijal o lečenju kardiovaskularnih bolesnika, lečenju osteoporoze, o zaštitnim položajima za kičmeni stub i nakon ugrednje endoproteze kuka i uslugama koje pruža naš Velnes centar i novootvoreni Velnes stidio-bazen br. 3.

Program obeležavanja Dana fizioterapeuta:

08.09.2022. u 10.00 – terasa IV sprata stacionara “Radon”

09.09.2022. u 13.00 – u okviru Međunarodnog sajma turizma u tržnom centru “Delta planet”

Takođe pročitajte

Grad Niš pomaže Nišvil sa 35 miliona dinara

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je sa direktorom Nišvil džez festivala Ivanom Blagojevićem Ugovor o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.