petak , 18 septembra 2020

Indonežanske diplomate posetile Caričin grad

 Ambasador Indonezije Hari Kando sa atašeima za politiku, ekonomiju, kulturu i protokol posetio je opštinu Lebane i arheološki lokalitet iz šestog veka nove ere Caričin grad (Justinijana Prima).

13Nakon upoznavanja na 11. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu do ponovnog susreta došlo je na poziv v.d. direktora Turističke organizacije opštine Lebane Bojana Jovića. Diplomata iz daleke Indonezije oduševljen je gostoljubivošću domaćina ali i lokalitetom Caričin grad. Priznao je da je on mnogo veći i značajniji nego što je očekivao.
Razmenjeni su stavovi o dosadašnjoj saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije i kulture. Bilo je reči o mogućnostima buduće saradnje u obrazovanju, investiranju u tekstilnu i prehrambenu industriju, u kulturi i turizmu, kaže direktor Jović.mika
Na prijemu je kod predsednika Zorana Ilića prisustvovali su načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković i predsednik Regionalne privredne komore Leskovca Goran Jović.
Ambasadoru je predstavljen vizitorski centar “Teodora”, odnosno njegovih kapaciteta za sastanke, smeštaj i ishranu.
dec-16-indonezija-087Upravnica vizitorskog centraMilica Stanković potrudila se da izađe u susret gastronomskim navikama gostiju, pa je umesto “Justinijanove šnicle” poslužena špikovana junetina sa prilozima.

Takođe pročitajte

Kako da iskoristite poslednje dane leta na najbolji način

Da li se i vama čini da je ovo leto proletelo? Da je kraj došao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.