subota , 10 aprila 2021

IN MEMORIAM – odlazak neshvaćenog pesnika Jovana Trimčića (1959-2020)

U Vlasotincu je danas iznenada preminuo Jovan Trimčić, glumac i pesnik koji je svojom vedrinom i dobrotom ostavio neizbrisiv trag među svojim sugrađanima.

Među brojnim prijateljima koji se opraštaju od njega posebno je bila emotivna novinarka Ivana Krainčanić:
“Zaglavljen u vremenu i prostoru u varošici punoj netolerancije i etiketiranja, dao si poseban smisao jednom trgu svojom tezgom, na kojoj su poslednjih godina bile zamršene pertle, bajate petarde i zarđale šnale, a oko nje tvoj svet-šale, glupiranje, poezija, muzika…
Znao si da se pojaviš sa svojom “poslovnom” torbicom, iz nje izvadiš plastičnu flašicu sa rakijom, da nas poslužiš nekim dobrim stranim cigaretama. Uzmemo po jednu, ti nudiš opet i kažeš: “Pušite slobodno imam punu kutiju sa boksovi, našo sam je u kontejner pre neki dan”. I onda, svojim vragolastim očima posmatraš naša zabezeknuta lica, dok na kraju svi ne puknemo od smeha.
Hvala ti što si nam dao svoje sveske sa zapisima, da pročitamo i upoznamo te onakvog, kakav si zaista bio. Šaljivdžija, poeta, glumac, pisac, ljubitelj književnosti, sa srcem velikim ko kuća. Zanemariću tvoju pretnju da ćeš nas pobiti ko gamad, ako sveske izgubimo…
Pitam te jednom: “Trimčiću, kako da te nađem kad mi zatreba da mi nešto pomogneš, a ti nemaš mobilni? ” Odgovaraš: “Pogledaj u nebo, prekrsti se i kaži- Boškice, molim te da se Jovan pojavi! I ja ću da dođem.”
Evo sad gledam i kažem, i šta..
Ivana nam otkriva i da je imao uspešnu ulogu u predstavi “Bliži nebu” materskog pozorišta “Valter” gde je glumio pored pokojnog Bogoljuba Mitića.

Takođe pročitajte

Art Aparat: kroz muziku treba pokazati bogatstvo romske kulture

Kako bi muziku i zvuk stavili u funkciju psiho-socijalnog razvoja, ali i prenosili kulturno nasleđe …

Jedan komentar

  1. Bog da ti dušu prosti, veliki čoveče i još veća dušo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.